REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Šis desertas vertas pačių aukščiausių balų, o pagaminti jį nesudėtinga. Tad jei jūs esate gerų desertų ir šokolado gerbėjai – pirmyn į virtuvę!

Pagrindui:

  • 200 g trapių sausainių;
  • 80 g sviesto (vegan).

Kreminei torto daliai:

  • 400 g juodo šokolado (72 proc.);
  • 300 g tofu;
  • 200 g kokoso pieno riebiosios dalies;
  • 1–2 š. klevų sirupo (jei trūksta saldumo);
  • žiupsnelio druskos.

Sūdytai karamelei:

  • 80 g sviesto (vegan);
  • 75 g nerafinuoto rudo cukraus;
  • 80 ml kokoso pieno riebiosios dalies;
  • 30 ml klevų sirupo;
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto;
  • 1/4 a.š. druskos kristalų (arba kiek stambesnės druskos).

Dekoracijai:

REKLAMA
REKLAMA
  • 100 g lengvai apkeptų lazdyno riešutų;
  • 1–2 trapių sausainių.

Kaip gaminti:

Pradedame nuo torto pagrindo. Sausainius susmulkiname maisto kombainu į trupinius. Sviestą išlydome ir sumaišome su sausainių trupiniais. Torto formą (20 cm) atsegamais kraštais be jos dugno dedame ant lėkštės (ant kurios norime serviruoti tortą), sudedame paruoštą pagrindą, gerai supresuojame. Įdedame į šaldytuvą kad sustingtų.

REKLAMA

Gaminame kreminę torto dalį. Garų vonelėje išlydome šokoladą. Truputi atvėsiname ir supilame jį į elektrinį trintuvą kartu su silken tofu, kokoso pienu ir žiupsneliu druskos. Sutriname iki vientisos tekstūros. Paragaujame ir jei trūksta saldumo – pasaldiname klevų sirupu pagal skonį.

Gautą masę supilame ant paruošto pagrindo ir vėl dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Šaldytuve geriausiai palikti per naktį.

Gaminame sūdytą karamelę. Visus jai skirtus ingredientus, išskyrus vanilės esenciją ir druskos kristalus, sudedame į puodą, kai užverda, sumažiname kaitrą ir vis pamaišant, kaitiname apie 5 min. Cukrus turi pilnai ištirpti. Ar jau karamelė paruošta, galima patikrinti taip – šaukštą ištraukus iš karamelės ir padėjus ant lėkštutės, ant šaukšto esanti karamelė sustingsta.

REKLAMA
REKLAMA

Patraukus puodą nuo kaitros, įpilame vanilės esenciją ir leidžiame pilnai atvėsti. Kad greičiau atvėstų, karamelę galima perpilti į kitą indą. Druskos kristalus į karamelę įtrupiname (jei kristalai didesni, juos tarp pirštų sutriname) jai pravėsus.

Tortui sustingus ir karamelei atvėsus, ją užpilame ant torto viršaus ir papuošiame lazdyno riešutais bei trupintais sausainiais. Trumpam dedame į šaldytuvą, kad sustingtų karamelė. Prieš valgant, atsargiai nuimame atsegamus torto formos kraštus.

Skanaus! Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui @valgykimesveikiau.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų