REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios patiekalas.

REKLAMA

Šaltibarščiai gaunasi be galo skanūs, o pakeitus marinuotus burokėlius žaliais (pamarinuoti per naktį citrinos sultyse su druska) – gausite grynai žaliavalgišką variantą.

Pirmiausia reikia pasiruošti veganišką kefyrą. Yra keli variantai – vienas naudoti mirkytas saulėgrąžas, kitas – citrinų sultimis sutrauktą sojų pieną. Siūlau pabandyti abu ir išsirinkti savo mėgiamiausią.

Su saulėgrąžų „kefyro" variantu jums reikės: puodelio nuplautų, kelias valandas (arba per naktį) pamirkytų saulėgrąžų (kiekis priklauso nuo to, skystus ar tirštus šaltibarščius mėgstate); 400-500 ml vandens; citrinos sulčių pagal skonį.

REKLAMA
REKLAMA

Mirkome saulėgrąžas, gerai nuplauname, plakame su vandeniu ir citrinos sultimis iki vienalytės masės, atšaldome.

Sojų „kefyro" variantui jums reikės: 1 litro nesaldinto be jokių skonių sojos pieno; 1-2 citrinos sulčių; nesaldinto sojų jogurto jei mėgstate tirščiau.

REKLAMA

Citrinų sultis supilame į pieną, laukiame kol sutrauks, jei per skysta – situaciją geriname jogurtu. Šaldome.

Dar reikės: krapų, jaunų svogūnų laiškų, vieno didelio arba keleto vidutinių žalių agurkų, marinuotų burokėlių, tofu arba avokado vietoj kiaušinio (o galima naudot ir abudu), juodosios druskos, pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti

Pjaustome agurką, krapus, svogūniukus, tofu arba avokadą, dedame burokėlius, užpilame pasigamintu "kefyru", gardiname pipirais, druska pagal skonį ir dar šiek tiek papjaustom žalumynų ant viršaus papuošimui.

REKLAMA
REKLAMA

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos  „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @everyspecialday.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų