• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Visa šaltibarščių sėkmė priklauso nuo kefyro ir burokėlių kokybės. Šaltibarčius gaminu ir su marinuotais, ir su virtais burokėliais. Jeigu naudoju virtus burokėlius, papildomai dedu rūgštelės. Tad dalinuosi savo pamėgtu receptu“, – sako tinklaraštininkė Rita.

„Visa šaltibarščių sėkmė priklauso nuo kefyro ir burokėlių kokybės. Šaltibarčius gaminu ir su marinuotais, ir su virtais burokėliais. Jeigu naudoju virtus burokėlius, papildomai dedu rūgštelės. Tad dalinuosi savo pamėgtu receptu“, – sako tinklaraštininkė Rita.

REKLAMA

Reikės: 1 l šaltibarščių arba paprasto kefyro; 1 agurko; saujos svogūnų laiškų; saujos krapų; 2 kietai virtų kiaušinių; 0,25 l  marinuotų burokėlių su visu skystimu; druskos pagal poreikį. Prie šaltibarščių bulvių košė su spirgais arba paprastai virtos bulvės.

Agurką, krapus ir svogūnų laiškus supjaustome. Dedame burokėlius, išmaišome. Sudedame smulkintus virtus kiaušinius. Užpilame kefyrą ir išmaišome. Druską naudojame pagal poreikį. Jeigu šaltibarščius gaminu su paprastu kefyru, tai dedu 2 v.š. grietinės. Naudojant virtus burokėlius, juos sutarkuoju burokine tarka, pasūdau ir užpilu kelis šaukštus obuolių arba raudonojo vyno acto. Jokiu vandeniu ar pienu šaltibarščių neskiedžiu. Mums patinka tiršti.

Šaltinis: Ritos receptai 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų