REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Stori ir pasipūtę. Štai tokie bus mūsų Užgavėnių mieliniai blynai. Tiesa šie blynai nėra labai saldūs. Mes juos valgėme su uogiene ir saldumo tikrai užteko. Tačiau jeigu esate labai saldžiamėgiai ir norite saldesnių blynų, dėkite šiek tiek daugiau cukraus. O jūs kepate blynus per Užgavėnes? Jeigu taip – štai puikus jų receptas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Stori ir pasipūtę. Štai tokie bus mūsų Užgavėnių mieliniai blynai. Tiesa šie blynai nėra labai saldūs. Mes juos valgėme su uogiene ir saldumo tikrai užteko. Tačiau jeigu esate labai saldžiamėgiai ir norite saldesnių blynų, dėkite šiek tiek daugiau cukraus. O jūs kepate blynus per Užgavėnes? Jeigu taip – štai puikus jų receptas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 6. Užtruksite daugiau nei 1 val.

Reikės:

  • 500 ml pieno;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 1 a. š. sausų mielių;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 500 g miltų;
  • 1 v. š. aliejaus.

Pieną šiek tiek pašildome. Į jį beriame cukrų ir mieles. Išmaišome. Į dubenį beriame miltus, vanilinį cukrų, druską, aliejų ir mušame kiaušinius. Ant viršaus pilame pieno ir mielių masę. Viską gerai išmaišome. Tešlą uždengiame švariu virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame šiltai 1–2 val., kad pakiltų.

Kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant silpnos kaitros, keptuvę uždengus dangčiu. Valgome su mėgiamais priedais: uogiene, uogomis, jogurtu ar grietine. Skanių blynų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų