REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau nuo šių metų pirmosios vasaros dienos kauniečiai ir miesto svečiai mėgaujasi išskirtiniais „TALUTTI Fresh and Tasty“ patiekalais. Kaune, Taikos prospekte įsikūręs restoranas lankytojus traukia netradiciniu valgiaraščiu, kurį maisto ruošimo meistrai sudarė įkvėpti kelionių po pietų Europos šalis, Jungtines Amerikos Valstijas bei Meksiką. Kelionių dvasia atsispindi ne tik įvairiapusiškame meniu, bet ir jaukiame interjere. Šviesi ir šilta restorano aplinka tarsi kvieste kviečia pasimėgauti vyno taure ar gardžiu patiekalu. Juk maisto kultūra - tai bendravimo kultūra. Apie visa tai ir dar daugiau kalbamės su restorano vadovu Algirdu Talučiu.

Jau nuo šių metų pirmosios vasaros dienos kauniečiai ir miesto svečiai mėgaujasi išskirtiniais „TALUTTI Fresh and Tasty“ patiekalais. Kaune, Taikos prospekte įsikūręs restoranas lankytojus traukia netradiciniu valgiaraščiu, kurį maisto ruošimo meistrai sudarė įkvėpti kelionių po pietų Europos šalis, Jungtines Amerikos Valstijas bei Meksiką. Kelionių dvasia atsispindi ne tik įvairiapusiškame meniu, bet ir jaukiame interjere. Šviesi ir šilta restorano aplinka tarsi kvieste kviečia pasimėgauti vyno taure ar gardžiu patiekalu. Juk maisto kultūra - tai bendravimo kultūra. Apie visa tai ir dar daugiau kalbamės su restorano vadovu Algirdu Talučiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo ko viskas prasidėjo?

Nuo kelionių. Aplankytose šalyse teko ragauti nemažai tradicinių patiekalų. Ispanija sužavėjo jūros gėrybių patiekalais, Italija - miltiniais patiekalais, pagardintais aukštos kokybės priedais, pavyzdžiui lazanija su tikra pomidorų pasta ir besamelio padažu. Teko pabuvoti ir už Atlanto. Tarkim Meksika sužavėjo prieskonių gausa, Amerika - didelėmis porcijomis ir plačiu asortimentu. Keliaudami atradome daug naujo ir netikėto, visiškai priešingo mūsų tradiciniams patiekalams. Norėjosi tuo pasidalinti su Lietuvoje gyvenančiais žmonėmis, praplėsti jų akiratį. Norime, kad kiekvienas kąsnis perteiktų tos šalies virtuvės tradicijas.

REKLAMA

Susidaro įspūdis, kad nuo kitų restoranų skiriatės pasaulio virtuvių gausa ir įvairove. Kuo dar esate išskirtiniai, kitokie?

Jei reikėtų įvardini tik vieną išskirtinumą, jis būtų būtent toks, kokį įvardinote. Bet klientai mus renkasi ne tik dėl to. Mėginame įtikti kiekvieno skoniui ar net valgymo įpročiams. Tarkim, vyrai mėgstą sotų maistą, tad galvodami apie tai, į valgiaraštį įtraukėme steikus ir kitus mėsos patiekalus. Moterys prižiūri savo kūno linijas, renkasi mažiau kaloringą ir lengvą maistą, todėl mūsų restorane itin gausus salotų pasirinkimas. Jaunimas nuolat nori išbandyti ką nors naujo, todėl jiems siūlome patiekalus su išskirtiniais ingredientais ir prieskoniais. Mėgstantiems greitą maistą rekomenduojame mėsainius. Žinoma, nepamirštame ir vegetarų, svarbu, kad visi liktų sotūs ir patenkinti.

REKLAMA
REKLAMA

Pakalbėkime apie „Talutti fresh and tasty“ perspektyvas. Planuojate plėstis ar apsiriboti vienu restoranu?

Kaip ir kiekviena pradžia, ši taip pat buvo nelengva, bet mes stengiamės, dedame daug pastangų, kad koptume nors ir mažais laipteliais, bet svarbiausiai - į viršų. Rinkoje esame dar labai jauni, todėl stengiamės atkreipti dėmesį į kiekvieną klientą, išklausyti jo pastabas ar pagyras, mokomės iš savų klaidų. Mūsų tikslas tapti kokybiškos virtuvės ženklu ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Kaip manote, kokiomis savybėmis turėtų pasižymėti žmogus, kuriantis tokį verslą?

Svarbiausia – atkaklumas, užsibrėžtų tikslų siekimas. Reikia ir disciplinos, teisingai paskirstyti savo laiką ir energiją. Labai svarbu ir komunikabilumas, nes kiekvieną dieną tenka bendrauti su labai skirtingais žmonėmis. Iškilusias problemas vertiname kaip iššūkius ar pamokas. Reikia mokytis iš savo klaidų, svarbu nepasimesti ir nepanikuoti. Iš savo patirties galiu pasakyti – nėra nieko neišsprendžiamo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susidaro įspūdis, kad „Talutti fresh and tasty“ - jūsų namai, o ne darbo vieta. Galbūt tokiu požiūriu jums ir pavyko pasiekti ir sukurti tai, ką sukūrėte?

Būtent taip ir yra, be meilės ir atsidavimo darbui nebus jokių rezultatų. Tai tikrai daug daugiau nei darbas ar pragyvenimo šaltinis. Tai - bendravimas, nuolatinis judėjimas, svajonės, draugai ir dar daug teigiamų dalykų. Tačiau rezultatai šiame versle niekada nepriklauso nuo vieno žmogaus, viskas remiasi į bendras viso kolektyvo pastangas, todėl labai svarbu suburti tinkamus žmones, kurie taip pat mylėtų savo darbą, norėtų tobulėti ir nuoširdžiai stengtųsi dėl kiekvieno naujo ar sugrįžtančio kliento.

REKLAMA

Algirdai, pasidalykite savo gyvenimo kredo, kuris galbūt įkvėps skaitytojus.

Nėra nieko neįmanomo, reikia tik imti ir daryti. Neužtenka tik minčių, reikia veiksmų. Svarbiausia - užsibrėžti tikslus ir jų atkakliai siekti, nebijoti suklysti, juk visada galima bandyti dar ir dar kartą.

Naujų pojūčių ištroškę restorano svečiai į „TALUTTI Fresh and Tasty“ keliones po pasaulio virtuves kviečiami darbo dienomis ir savaitgaliais. Patiekalais restorano lankytojai gali mėgautis vietoje arba užsisakę maistą išsinešti, o jau gruodžio pradžioje planuojamas atsinaujinusio valgiaraščio pristatymas ir gausus naujų patiekalų pasirinkimas.

Daugiau informacijos apie restoraną rasite www.talutti.lt

Užsakymo nr. 4010

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų