REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tai klasikinis mano mamos receptas, pagal kurį ji agurkus marinuoja jau tikrai ne vieną dešimtį metų. Agurkai gaunasi saldžiarūgščiai ir traškūs. Jeigu turite didesnių agurkų, juos supjaustykite griežinėliais. Šis marinatas puikiai tinka ir mažiems,  ir didesniems agurkams marinuoti“, rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

„Tai klasikinis mano mamos receptas, pagal kurį ji agurkus marinuoja jau tikrai ne vieną dešimtį metų. Agurkai gaunasi saldžiarūgščiai ir traškūs. Jeigu turite didesnių agurkų, juos supjaustykite griežinėliais. Šis marinatas puikiai tinka ir mažiems,  ir didesniems agurkams marinuoti“, rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

1 normos marinato užtenka 3 l agurkų užpilti: Agurkai; Keli krapų žiedai; Sauja vyšnių lapų; Keli lauro lapai; 4–8 juodieji pipirai grūdeliais; 4 skiltelės česnako.

Marinatas: 9 st vandens; 1 st acto 9%; 3 v. š. druskos; 4 v. š. cukraus.

Stiklainius su dangteliais gerai išplauname ir iškaitiname. Man patogiausia tai padaryti pripilant į stiklainius ¼ tūrio verdančio vandens ir uždengus dangteliais palaikyti apie 5–10 min. Taip stiklainiai pasikaitina.

Agurkus gražiai nuplauname, nupjaustome galiukus. Marinatui skirtus ingredientus sudedame į puodą. Ten pat dedame krapų žiedus, vyšnių lapus, nuluptas česnako skilteles, lauro lapus, pipirus. Marinatą paverdame. Išgriebiame lapus.

Agurkus dedame į marinatą ir šiek tiek pakaitiname. Suėdame į stiklainius. Marinatą dar kartą užverdame ir užpilame juo agurkus. Stiklainius užsukame dangteliais, apvožiame žemyn, užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti. Nešame į rūsį, o žiemą mėgaujamės vasaros derliumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų