REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekdama šiek tiek daugiau natūralumo, nusprendžiau išmokti dažyti velykinius kiaušinius raudonuoju vynu. Esu be galo patenkinta rezultatais. Margučiai tokie gražūs! Tai labai paprasta ir nereikalauja daug pastangų, nors užtrunka šiek tiek ilgiau.

Siekdama šiek tiek daugiau natūralumo, nusprendžiau išmokti dažyti velykinius kiaušinius raudonuoju vynu. Esu be galo patenkinta rezultatais. Margučiai tokie gražūs! Tai labai paprasta ir nereikalauja daug pastangų, nors užtrunka šiek tiek ilgiau.

REKLAMA

Vynas nudažo velykinius kiaušinius gražia violetine spalva ir suteikia jiems šaunią kristalizuotą tekstūrą. Kiaušinius tiesiog išvirkite raudoname vyne ir jame palikite, kol jie įgaus norimą spalvą, rašo unravelingwine.com.

Žinoma, viskas yra truputį sudėtingiau.

Kokį vyną naudoti?

Rinkitės  labiau pigmentuotą vyną, pavyzdžiui, Mourvedre, Syrah, Zinfandel ar Malbec – kuo tamsesnis, tuo geriau.

Patariu pirkti pigų vyną, tekainuojantį porą eurų, nes jo negersite – kuo puikiausiai tiks Mourvedre arba Monastrell.

Kokius kiaušinius rinktis – baltus ar rudus? Mūsų auginamos vištos deda beveik baltus kiaušinius, kurie puikiai pasiteisino. Nesiūlau dažyti rudų kiaušinių, nes nudažius gausite prislopintą spalvą, o baltiems kiaušiniams raudonas vynas suteiks daugiau atspalvių.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek laiko virti velykinius kiaušinius?

Velykinių margučių dažymui jums prireiks:

  • vidutinio dydžio puodo,
  • kiaurasamčio ar kiauro šaukšto,
  • 12 šviežių baltų arba beveik baltų kiaušinių (kambario temperatūros),
  • 1 butelio tamsiai raudono vyno Monastrell, Syrah, Malbec.

Instrukcijos

  • Į puodą supilkite visą butelį vyno, vyną užvirinkite.
  • Kiaurasamčiu atsargiai sudėkite kiaušinius, virkite 8 minutes (minkštai virti) ir 15 minučių (kietai virti).
  • Išjunkite viryklę, palikite kiaušinius raudoname vyne iki 12 valandų, kol pasieksite norimą spalvą, Išimkite kiaušinius iš vyno ir palikite ant kepimo grotelių, kol išdžius (ar kito paviršiaus, kad kiaušiniai nesiliestų tarpusavyje).
  • Neblizginkite lukšto aliejumi!

 

Straipsnis tai jau senas, nes vyno už 2 eurus kažkaip neteko matyti, pati mokėjau 5 eurus. Jau pasiruošiau dažymui, tik darau kiek kitaip: užvirinu vyną, perpilu į karščiui atsparų siaurą indą (nes plačiame neapsems kiaušinių, dedu į tą karštą vyną baltus nevirtus kiaušinius ir palieku per naktį. Nuo karščio jie ir taip sukietėja, tad kam papildomai dar juos virti.
Tas pats Miunchauzenas
Tas pats Miunchauzenas
Gal nebesvaikite, 8 minutes virtas kiaušinis mus minkštas? Kiaušinių virimo recepto autorei, tikrai su galva negerai
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų