REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

UAB „Fazer Lietuva“ birželio-liepos mėnesiais vykdytų akcijų metu apklausė per 100 ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studentų bei panašų skaičių įvairių įmonių darbuotojų ir išsiaiškino respondentų pusryčiavimo įpročius. Daugiau nei pusė apklaustųjų neabejojo, jog pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis.

REKLAMA
REKLAMA

Kasdien pusryčiauja 39% anketą užpildžiusių studentų, kitas trečdalis (33%) kartais pusryčius pramiega, retai rytus pasistiprinimu pradeda 19% apklaustųjų, o 5% pusryčiauja tik savaitgaliais.

REKLAMA

Susumavus atsakymus paaiškėjo, jog dirbantys asmenys taip pat stengiasi dieną pradėti pusryčiais. Tik 3% respondentų nepusryčiauja visai, 10% tai daro tik savaitgaliais, 15% – retai. Kasdien pusryčiauja 45% įvairiose įmonėse dirbantys respondentai, retais atvejais nespėjantys teigė 27% apklaustųjų. Visai pusryčių nevalgantys dažniau sakėsi panašus skaičius studentų (4 %) ir dirbančių asmenų (3%).

Apklausoje dalyvavusieji studentai pusryčius dažniausiai valgo namuose. Vis dėlto kai kurie jų (7%) renkasi pakeliui į paskaitas esančią kavinę ar kepyklėlę, 6 % rytais valgo universitete. Biure pusryčiauja 25% verslo aplinkos žmonių, 68% apklaustų dirbančiųjų tai daro namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Populiariausias valgis pusryčių metu – sumuštinis, jo dažnai neatsisako tiek studentai (45%), tiek dirbantys asmenys (48%). Dribsnius su pienu/sultimis/jogurtu dažniau renkasi studentai (21%) nei dirbantys asmenys (15%), tuo tarpu jogurtą, varškę ar kitus pieno produktus rytais valgo ir studentai (18%), ir biurų darbuotojai (20%). Pastarieji neretai (16%) pusryčių metu pasistiprina vaisiais ir daržovėmis, tarp studentų tokių tebuvo 9%. Dar vienas pusryčių stalo patiekalas – įvairios košės, jas rytais verda po 16% apklaustųjų iš abiejų tirtų grupių.

Nors egzistuoja nesuskaičiuojama begalė sumuštinių receptų bei būdų jiems gaminti, vis dėlto populiariausias išlieka tradicinis sumuštinis iš duonos/batono, sviesto ir mėsos ar sūrio. Tokį kasryt gaminasi 65% pusryčiaujančių ISM studentų bei 49% dirbančių asmenų. Skrudintos duonos sumuštiniai su įvairiais pagardais populiaresni tarp verslo aplinkos žmonių (33%) nei tarp studentų (17%), tuo tarpu specialioje keptuvėje kepamais sumuštiniais dieną pradeda 15% dirbančiųjų asmenų ir 13 % būsimų specialistų iš ISM vadybos ir ekonomikos universiteto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų