REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca patraukė į Kėdainius pas garsiąją ūkininkų Kvedarų šeimą ir parodė, kaip pasigaminti sultingus jautienos kotletus su troškintais kopūstais – visai kaip pas mamą.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca patraukė į Kėdainius pas garsiąją ūkininkų Kvedarų šeimą ir parodė, kaip pasigaminti sultingus jautienos kotletus su troškintais kopūstais – visai kaip pas mamą.

REKLAMA

Kopūstai neabejotinai yra pamėgti lietuvių – vieni juos valgo šviežius, kiti mėgsta raugintus kopūstus, kiti juos troškina, todėl Gian Luca išvyko į Kėdainius, kur susitiko su Arnu Kvedaru, kuris su broliu 400 hektarų ūkyje puoselėja dar 90-aisiais tėčio pradėtą veiklą.

Bulves, kopūstus, morkas, svogūnus, burokėlius ir agurkus auginanti šeima užsiima ir daržovių perdirbimu, bet daugiausiai dėmesio ūkyje sulaukia kopūstai – jų augina maždaug 20 skirtingų rūšių.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2000-ųjų šeima užsiima ir kopūstų raugimu, mat tais metais sulaukė puikaus derliaus ir pabandę jų kiek užraugti, pamatė, kad šie akimirksniu dingo, nes buvo labai skanūs.

REKLAMA

Besišnekučiuodamas su A. Kvedaru Gian Luca išdavė, kad lietuvių meilė kopūstams jį stebina ir juos ypač mėgsta vaikai, o Arnas sako, kad ši daržovė nepelnytai užmiršta, ypač jaunesnių žmonių.

Išklausęs įdomiausių istorijų apie lietuvių mylimą daržovę, Gian Luca atsiraitojo rankoves ir pakvietė į virtuvę – virtuvės šefas parodė, kaip pasigaminti jautienos kotletus su troškintais kopūstais, kurių skonis nukels atgal į vaikystę.

Lyg pas mamą – sultingi jautienos kotletai su troškintais kopūstais

Reikės:

  • 2 vnt. „Agaras“ smulkintos jautienos;
  • 400 g. raugintų kopūstų;
  • 4 v. š. „Hellman’s Light“ majonezo;
  • 1 vnt. tarkuotos žalios bulvės;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 saujų parmezano;
  • Druskos, pipirų;
  • Džiūvėsėlių;
  • Rozmarinų druskos;
  • Šviežio čiobrelio;
  • Alyvuogių aliejaus.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga:

Į dubenį dedame smulkintą jautieną, tarkuotą žalią bulvę. Negailime majonezo ir parmezano. Masę pagardiname rozmarinų druska, pipirais ir druska. Viską gerai išmaišome.

Formuojame jautienos kotletus ir įkaitiname keptuvę. Įpilame aliejaus ir dedame česnako skilteles. Prieš kepant, kiekvieną kotletą apvoliojame džiūvėsėliuose.

Kotletams gerai apkepus, sumažiname kaitrą ir dedame raugintus kopūstus. Paliekame pasitroškinti 10 minučių. Viską pagardiname balzamiko actu ir šviežiu čiobreliu. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų