REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus?

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus?

REKLAMA

Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Reikės keksiukams:

  • Miltų (220g);
  • Rudojo cukraus (100g);
  • Kepimo miltelių 1 a.š.;
  • Druskos 0,5 a.š.;
  • Ryžių-kokosų pieno (150ml);
  • Kokosų aliejaus (80ml);
  • Pjaustytų šviežių braškių.

Kremui:

  • Augalinio sviesto pakaitalo 150 g;
  • Cukraus pudros 300 g;
  • Braškių sirupo.

Kaip gaminti:

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsniųMiltus, cukrų, druską, kepimo miltelius persijoti į vieną dubenį. Pašildyti kokosų aliejų ir pieną. Sumaišyti skystus ir sausus ingredientus su rankiniu – ne elektriniu – plaktuvu, kol neliks didelių miltų gumuliukų. Nepermaišyti.

Keksiukų formelėse sluoksniuoti ingredientus: tešla, braškių gabalėliai, tešla. Kepti įkaitintoje orkaitėje 23 min ir atvėsinti.

REKLAMA
REKLAMA

Kambario temperatūros sviesto pakaitalą plakti elektriniu plaktuvu, palaipsniui vis pridedant cukraus pudrą ir braškių sirupą. Kremą sudėti į konditerinį švirkštą ir kelias minutes palaikyti šaldytuve. Dekoruoti atvėsintus keksiukus.

Keksiukus šaldytuve, uždarytame inde, galima laikyti iki 4 dienų. Išėmus iš šaldytuvo, rekomenduoju palaikyti keksiukus kambario temperatūroje apie 20 min, kremas taps minkštesnis, o keksiukas puresnis.

Skanaus! Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Aistei Eglynei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų