Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
Reikės keksiukams:
- Miltų (220g);
 - Rudojo cukraus (100g);
 - Kepimo miltelių 1 a.š.;
 - Druskos 0,5 a.š.;
 - Ryžių-kokosų pieno (150ml);
 - Kokosų aliejaus (80ml);
 - Pjaustytų šviežių braškių.
 
Kremui:
- Augalinio sviesto pakaitalo 150 g;
 - Cukraus pudros 300 g;
 - Braškių sirupo.
 
Kaip gaminti:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius persijoti į vieną dubenį. Pašildyti kokosų aliejų ir pieną. Sumaišyti skystus ir sausus ingredientus su rankiniu – ne elektriniu – plaktuvu, kol neliks didelių miltų gumuliukų. Nepermaišyti.
Keksiukų formelėse sluoksniuoti ingredientus: tešla, braškių gabalėliai, tešla. Kepti įkaitintoje orkaitėje 23 min ir atvėsinti.
Kambario temperatūros sviesto pakaitalą plakti elektriniu plaktuvu, palaipsniui vis pridedant cukraus pudrą ir braškių sirupą. Kremą sudėti į konditerinį švirkštą ir kelias minutes palaikyti šaldytuve. Dekoruoti atvėsintus keksiukus.
Keksiukus šaldytuve, uždarytame inde, galima laikyti iki 4 dienų. Išėmus iš šaldytuvo, rekomenduoju palaikyti keksiukus kambario temperatūroje apie 20 min, kremas taps minkštesnis, o keksiukas puresnis.
Skanaus! Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Aistei Eglynei.

