• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Oi neklauskite, kodėl šie agurkėliai vadinasi bulgariški, tiesiog radau tokį receptą, noriu išmėginti ir dalinuosi juo su jumis. Tikiu, kad skonis nenuvils. O kaip pas jus reikalai su konservavimu ir atsargomis žiemai? Turite vieną patikimą receptą ir visada juo marinuojate, ar ieškote vis  ko nors naujo?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

„Oi neklauskite, kodėl šie agurkėliai vadinasi bulgariški, tiesiog radau tokį receptą, noriu išmėginti ir dalinuosi juo su jumis. Tikiu, kad skonis nenuvils. O kaip pas jus reikalai su konservavimu ir atsargomis žiemai? Turite vieną patikimą receptą ir visada juo marinuojate, ar ieškote vis  ko nors naujo?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Iš normos užsipila 8 l stiklainiai. Marinatas: 4 l vandens; 8 v. š. druskos; 8 v. š. cukraus; 0,5 l acto; 4–6 skiltelės česnako; Keli krapų žiedai; Saujelė vyšnių lapų; Agurkai.

Stiklainius išplauname švariai, iškaitiname. Agurkus nuplauname, nupjaustome galiukus. Į puodą supilame vandenį, actą, sudedame druską ir cukrų, pjaustytas riekelėmis česnako skilteles, žalumynus.  

Marinatą užverdame. Dedame agurkus, pakaitiname šiek tiek, kad agurkai „nusiplikytų“. Juos išgriebiame ir dedame į stiklainius.

Užpilame verdančiu marinatu. Užsukame stiklainius. Dedame dangteliais žemyn. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų