REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Yra tam tikrų sveikatos būklių, dėl kurių Jums gali kilti didesnė rizika turėti šių nuosėdų savo kūne, dar vadinamų ateroskleroze. Tai gali būti aukštas cholesterolio kiekis, aukštas kraujospūdis ir diabetas.

Yra tam tikrų sveikatos būklių, dėl kurių Jums gali kilti didesnė rizika turėti šių nuosėdų savo kūne, dar vadinamų ateroskleroze. Tai gali būti aukštas cholesterolio kiekis, aukštas kraujospūdis ir diabetas.

REKLAMA

Tačiau aterosklerozė, kaip ir šios sąlygos, taip pat susijusi su įvairiais gyvenimo būdo veiksniais, pavyzdžiui, nesveiko maisto valgymu, nepakankamu mankštinimusi ir per dideliu alkoholio kiekiu. 

Todėl sąmoningai pasirinkdami, ką valgysite, galite sumažinti širdies ligų riziką. Veganiškos labdaros „Viva Health” mokslininkės Veronikos Prošek Charvatovos teigimu, yra vienas vaisius, kuris širdžiai gali būti sveikesnis už kitus.

Kalbėdama su express.co.uk, ji rekomendavo į jūsų dietą įtraukti aliejinės kopūstpalmės, arba acai uogas.

Acai uogų nauda

Ji pasakė: „Acai uogos yra vienos iš daugiausiai antioksidantų turinčių maisto produktų; daugiau nei dvigubai daugiau nei mėlynės ir beveik 10 kartų daugiau nei vynuogės.

REKLAMA
REKLAMA

Daug antioksidantų turintys maisto produktai naudingi širdies sveikatai ir kraujotakai, nes apsaugo kraujagysles nuo pažeidimų, bet taip pat apsaugo nuo cholesterolio oksidacijos jūsų kraujyje. Tik tada, kai cholesterolis oksiduojasi, jis tampa lipnus ir kaupiasi arterijose, sudarydamas žalingas plokšteles.”

REKLAMA

Acai yra rausvai violetinės uogos, kilusios iš Centrinės ir Pietų Amerikos, kurias galima valgyti arba gerti jų sultis.

Tačiau Veronika perspėjo: „Stebuklingų gydymo būdų nėra – sveika mityba su gausiu šviežių maisto produktų kiekiu yra svarbiausia, ir truputis acai uogų negali pataisyti prastos mitybos.”

Jos kolegė, dr. Justina Butler, papasakojo apie maisto produktus, kurie gali padidinti širdies ligų riziką.

Ji pridūrė: „Blogieji riebalai, kurių daugiausia yra raudonoje ir baltoje mėsose bei pieno produktuose, pavyzdžiui, kietame sūryje ir svieste, yra glaudžiai susiję su padidėjusia širdies ligų rizika.

REKLAMA
REKLAMA

Sočiausi riebalai Jungtinėje Karalystėje vidutiniškai gaunami iš: riebių mėsos gabalų, paukštienos odos, dešrų ir pyragų, nenugriebto pieno ir riebių pieno produktų, kokosų ir palmių aliejų, kepinių, tortų ir sausainių, saldumynų ir šokolado.

Vyriausybė rekomenduoja valgyti mažiau šių maisto produktų ir daugiau maisto produktų, kuriuose yra nesočiųjų riebalų, tokių kaip avokadai, riešutai, sėklos, augalinės kilmės aliejai bei užtepėlės.”

Ji pridūrė: „Saldūs gėrimai, pyragai, šokoladas ir sausainiai augina svorį, o antsvoris ar nutukimas taip pat didina širdies ligų pavojų. Pradėkite gerti daugiau vandens ir valgykite sveikesnius užkandžius, pvz., vaisius, džiovintus vaisius, nedideles saujeles riešutų (turi daug sveikesnių riebalų) ir juodo šokolado – užteks ir mažo gabalėlio.”

Pagrindiniai vainikinių arterijų širdies ligos simptomai yra:

Krūtinės skausmas;

Dusulys;

Kūno skausmas;

Silpnumas;

Pykinimas.

Nu kokia dar cia nesamone mums gruda kokius tai acius mes turine savu uogu juodieji serbentai melynes bruknes spanguoles tai musu gyvybes saltinis ir obuoliai lietuviski tikri is savo sodo nenupurkti hemikakais taip kad uzjurio nieko mums nereikia
Šiaip niekas neskris į užsienį tų uogų, jei yra lietuviškų. Ir nauda, bei sveikatos šaltinis.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų