REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maisto gaminimo pamokas vedantis Calumas Mathesonas (43) iš Glazgo, Škotijos, ištobulino savo šilkinės kiaušinienės receptą ir juo pasidalino internete.

Maisto gaminimo pamokas vedantis Calumas Mathesonas (43) iš Glazgo, Škotijos, ištobulino savo šilkinės kiaušinienės receptą ir juo pasidalino internete.

REKLAMA

Sumanus maisto mėgėjas, kuriam puikiai sekasi virtuvėje, savo gardžios kiaušinienės receptu pasidalino internete – jo metodas tikrai garantuoja, kad kiaušinienė bus kreminė ir labai minkšta, rašoma dailystar.co.uk.

Daug sviesto, grietinėlė, druska ir juodieji pipirai

Nedaug yra tokių greitų, maistingų ir skanių patiekalų, kaip kiaušinienė, todėl labai svarbu turėti savo ištobulintą receptą. Calumas Mathesonas (43), dirbantis slaugos namuose su neįgaliaisiais, feisbuke pasidalino savo nuostabiai atrodančios, auksinės spalvos kiaušinienės nuotrauka. Jo sugebėjimus gyrė šimtai socialinio tinklo naudotojų.

Dalindamasis savo kiaušinienės su riekele skrudintos duonos su sviestu nuotrauka Calumas rašė: „Štai kaip turėtų atrodyti kiaušinienė. Daug sviesto, grietinėlė, druska ir juodieji pipirai.“

REKLAMA
REKLAMA

Tiesą sakant, jo variantas atrodo labai gardžiai! Bet kaip maisto gaminimo pamokas vedančiam vyrui pavyko kiaušinienę iškepti taip tobulai?

Atskleidė savo receptą 

Calumas pasakoja: „Aš naudoju sviestą – švelniai jį pašildau keptuvėje. Truputį pamaišau kiaušinius, bet per daug jų neplaku. Dar įpilu grietinėlės ir pagardinu juodaisiais pipirais.  Tada viską supilu į keptuvę, bet ją būtinai palieku ant silpnos kaitros, ir lėtai kepu maždaug penkias minutes. Druską beriu tada, kai kiaušinienė jau beveik iškepusi. Tada išjungiu kaitrą ir prieš patiekdamas dar minutėlę kiaušinienę palaikau keptuvėje. Svarbu žiūrėti, kad kiaušiniai neperkeptu, nes tada kiaušinienė bus sausa. Ant viršaus dar pabarstau pipirais ir česnakų laiškais, jei jų yra, o tada jau patiekiu.“

REKLAMA

Receptą tikrai verta išbandyti! Vienas iš svarbiausių dalykų čia – laikytis Calumo patarimo dėl druskos bėrimo pačioje pabaigoje. Jei druską į kiaušinius dėsite pačioje pradžioje, jie gali papilkėti ir pasidaryti vandeningi – taip sako ir žymus virtuvės šefas Gordonas Ramsey. Kiaušiniai taip pat bus kietesni, mažiau purūs, nes per greit sukietės.

Dėl grietinėlės naudojimo – tai kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Su grietinėle, žinoma, kiaušinienė bus švelnesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų