• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 česnakų
  • 100 gramų graikinių riešutų
  • 50 gramų imbierų (šviežias)
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo (kukurūzų)
  • 1.5 valgomojo šaukšto medaus
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas svogūnų (raudonieji)
  • 500 gramų vištiena (krūtinėlė)
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymai)
  • 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno (sausas)
  • 2 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • šiek tiek druskos
  • 6 valgomieji šaukštai aliejaus (žemės reišutų)
  • 120 mililitrų sultinio (vištienos)
  • 1.5 valgomojo šaukšto vyno acto (baltasis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuplautą vištienos krūtinėlę supjaustykite plonomis juostelėmis.
    Svogūną supjaustykite žiedais.
    Susmulkinkite imbierą ir česnaką.
    Kiaušinio baltymą ir 1 šaukštą sojos padažo suplakite šluotele ir užpilkite ant vištienos.
    Sumaišykite likusį sojos padažą, vištienos sultinį, medų ir vyno actą.
    Puode įkaitinkite aliejų ir apie 5 min. pakepinkite jame vištieną.
    Pakepintą vištieną išimkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
    Puode likusiame karštame aliejuje pakepinkite apie 2 min. graikinius riešutus ir išimkite juos su kiaurasamčiu.
    Tuomet tame pačiame aliejuje keletą minučių pakepinkite svogūną, tarkuotą imbierą bei išspaustą česnaką.
    Į tą patį puodą kartu su svogūnais, imbieru ir česnaku sudėti mėsą, riešutus, supilkite su sojos padažu, medumi bei vyno actu sumaišytą sultinį, sudėkite visus likusius ingredientus, išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 15 min.
    Paruoštą vištieną apibarstykite susmulkintomis petražolėmis ir patiekite kartu su pasūdytame vandenyje išvirtais ryžiais.
    Skanaus!

Autorius: Ieva

INGREDIENTAI:

  • 1 česnakų
  • 100 gramų graikinių riešutų
  • 50 gramų imbierų (šviežias)
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo (kukurūzų)
  • 1.5 valgomojo šaukšto medaus
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas svogūnų (raudonieji)
  • 500 gramų vištiena (krūtinėlė)
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymai)
  • 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno (sausas)
  • 2 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • šiek tiek druskos
  • 6 valgomieji šaukštai aliejaus (žemės reišutų)
  • 120 mililitrų sultinio (vištienos)
  • 1.5 valgomojo šaukšto vyno acto (baltasis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuplautą vištienos krūtinėlę supjaustykite plonomis juostelėmis.
    Svogūną supjaustykite žiedais.
    Susmulkinkite imbierą ir česnaką.
    Kiaušinio baltymą ir 1 šaukštą sojos padažo suplakite šluotele ir užpilkite ant vištienos.
    Sumaišykite likusį sojos padažą, vištienos sultinį, medų ir vyno actą.
    Puode įkaitinkite aliejų ir apie 5 min. pakepinkite jame vištieną.
    Pakepintą vištieną išimkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
    Puode likusiame karštame aliejuje pakepinkite apie 2 min. graikinius riešutus ir išimkite juos su kiaurasamčiu.
    Tuomet tame pačiame aliejuje keletą minučių pakepinkite svogūną, tarkuotą imbierą bei išspaustą česnaką.
    Į tą patį puodą kartu su svogūnais, imbieru ir česnaku sudėti mėsą, riešutus, supilkite su sojos padažu, medumi bei vyno actu sumaišytą sultinį, sudėkite visus likusius ingredientus, išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 15 min.
    Paruoštą vištieną apibarstykite susmulkintomis petražolėmis ir patiekite kartu su pasūdytame vandenyje išvirtais ryžiais.
    Skanaus!

Autorius: Ieva

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų