REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai senovinis tradicinis Velykų patiekalas gaminamas iš varškės. Įvairiose šalyse vadinamas vis kitaip: pascha, paskha, paska ir t.t. Labiausiai šis patiekalas paplitęs rusų ortodoksų Velykose. Tradiciškai jai gaminti naudojamos trikampio formos su krikščioniškais simboliais. Tačiau formai galima naudoti tokias formas kokias turite. Aš naudojau gėlių vazonėlį. Pascha gali būti kepama ir nekepama. Šis receptas yra nekeptos paschos, tad kiaušinį reikia išvirti. Taip pat galima dėti ir riešutų, ne vien tik džiovintų vaisių.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 800 gramų varškės (9 proc.)
  • 300 gramų džiovintų vaisių (mišinys)
  • 200 mililitrų plakamoji grietinėlė
  • 150 gramų sviesto (minkštas)
  • 150 gramų cukraus pudros
  • 1 vienetas citrinų
  • 1 vienetas kiaušinių trynių

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išvirti kiaušinį kietai ir išimti trynį.
  2. Minkštą sviestą suplakti su kiaušinio tryniu ir cukraus pudra. Nutarkuoti citrinos žievelę ir sudėtį į plakinį. Tuomet supilti grietinėlę ir gerai išplakti.
  3. Gautą masę gerai išmaišyti su varške ir suberti džiovintų vaisių gabaliukus.
  4. Viską sudėti į marlę. Užlenkti kraštus ir įdėti į norimos formos formą. Palikti nakčiai šaldytuve.
  5. Ryte išimti iš formos ir galima papuošti vaisias ar valgomomis gėlėmis.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų