REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagal šį receptą ruošta tešla labai minkšta. Šią tešlą galima naudoti ir su kitais įdarais: tiršta uogiene, obuoliais su cinamonu, vištiena. Puikus patiekalas ne tik namie, bet ir gamtoje.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 300 gramų miltai
  • 200 gramų varškės
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • Įdarui:
  • 400 gramų kiaulės faršo
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 arbatinis šaukštelis sultinio
  • 2 žiupsneliai prieskonių
  • 2 žiupsneliai druskos
  • 1 žiupsnelis pipirai

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 22

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš nurodytų produktų (varškė, kiaušinis, soda, pienas, miltai) užminkyti tešlą. Jeigu reikia, pridėti dar miltų - tešla turi nelipti prie rankų.
  2. Kiaulienos faršą sumaišyti su smulkiai pjaustytais svogūnais, druska ir pipirais. Pagardinti prieskoniais. Įpilti sultinio ir gerai išmaišyti.
  3. Tešlą iškočioti ir išspausti 15 - 20 cm skresmens apskritimus.
  4. Ant kiekvieno tešlos skrituliuko dėti po šaukštą įdaro, perlenkti pusiau ir gražiai apspaudyti kraštus šakute. Svarbu, kad neliktų jokių plyšelių, nes sultys išbėgs.
  5. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir kepti čeburekus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps viduje esantis faršas. Skanaus!

Autorius: Aliona

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų