REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 mililitrų grietinėlės
  • 75 mililitrai pieno
  • 110 gramų cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai vanilino (ekstraktas)
  • 60 gramų anakardžio riešutų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek ledukų

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

INGREDIENTAI:

  • 250 mililitrų grietinėlės
  • 75 mililitrai pieno
  • 110 gramų cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai vanilino (ekstraktas)
  • 60 gramų anakardžio riešutų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek ledukų

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Paimkite du dubenis - vieną didesnį, kitą mažesnį, geriausiai tinka pagaminti iš nerūdijančio plieno. Trečdalį didesnio dubens užpildykite ledu, suberkite ant jo druską, pamaišykite. Tada į tą dubenį patalpinkite mažesnį - jo dugnas turi liesti ledą.
  2. Supilkite į mažesnį dubenį grietinėlę ir išplakite ją elektriniu plaktuvu. Tada suberkite į ją 50 gramų cukraus ir vėl paplakite. Supilkite pieną, vanilės ekstraktą ir gerai iškaišykite šaukštu. Uždenkite mažesnįjį dubenį maistine plėvele ir kartu su kitu dubeniu, pripildytu ledo, įdėkite į šaldiklį 45 minutėms.
  3. Tuo metu galima pasiruošti anakardžių riešutus. Į keptuvę sudėkite likusį cukrų ir ant silpnos ugnies pakaitinkite, kol jis ištirps ir ims karamelizuotis. Įdėkite sviestą, palaukite, kol jis ištips, ir suberkite riešutus. Nukelkitę keptuvę nuo ugnies ir gerai išmaišykite, kad riešutai tolygiai pasidengtų sirupu. Supilkite masę į vienkartinę lėkštę ir palikite 10-15 minučių sukietėti. Tada perkelkite ją iš lėkštės ant pjaustymo lentelės ir pasmulkinkite peiliu iki norimo dydžio gabaliukų.
  4. Iš šaldiklio išėmę ledus, elektriniu plaktuvu paplakite apie minutę, sudėkite riešutus ir gerai išmaišykite. Tada uždenkite maistine plėvele taip, kad nebūtų oro tarpo ir vėl padėkite į šaldiklį, šįkart jau be dubens su ledu. Šaldykite apie 5 valandas.

Autorius: Gražina Žlibinienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų