REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokios Kūčios be Kūčiukų?! Prisiminiau tuos laikus kai buvau mažas ir prosenelė gamindavo savo kūčiukus, nes tais laikais jų parduotuvėse būdavo sunku rasti. Tad nusprendžiau ir aš išbandyti jų kepimą. Ir esu jais labiau patenkintas nei tais iš parduotuvių. Naminiai minkštesni ir skanesni.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 650 gramų kvietinių miltų
  • 200 mililitrų vandens
  • 200 gramų cukraus
  • 80 gramų sviesto
  • 5 valgomieji šaukštai aguonų
  • 40 gramų sausų mielių
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 5

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vandenį užvirinti ir šiek tiek atvėsinti. Tada sumaišyti su mielėmis, cukrumi ir sviestu, pagardinti druska. Viską gerai išmaišyti ir sutrinti iki vienalytės masės.
  2. Tuomet suberti miltus, aguonas, išminkyti ir laikyti šiltai, kad pakiltų kelias valandas.
  3. Galų gale iš tešlos iškočioti 1 cm storio, pailgą ritinį ir supjaustyti gabalėliais, dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  4. Kepti 15 minučių iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų