REKLAMA
REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 50 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinių (didelis)
- 195 gramai kvietinių miltų
- 1/8 arbatinio šaukštelio druskos
- 113 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Produktai tešlai turi būti labai šalti ir darant tešlą, reikia stengtis, kad ji nesušiltų.
Sviestą ištriname su cukrumi ir druska, mušame kiaušinį, beriame miltus ir viską greitai sumaišome ir sulipdome į gabalą, kurį įvyniojame į maistinę plėvelę. Ddedame į kamerą 30 min. Tuo tarpu pagaminame kremą.
Kremui:
300 ml pieno
1 vanilės lazdelė
20 g bulvių krakmolo
20 g miltų
50 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, galima įberti ir vanilinio. Užverdame pieną, į jį įmetame vanilės lazdelę ir trumpai su ja paverdame. Tada ją ištraukiame, supilame kiaušinius ir pamaišome. Miltus ir krakmolą permaišome ir beriame palengva į pieną ir stropiai maišome, kol pasidarys plikytas kremas. Jį gerai atvėsiname.
Tešlą tiesiame į tartaletei kepti skirtą indą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min., bet ant viršaus padengiame sviestinio popieriaus, o ant jo užberiame žirnių, kad tešla neišsipūstų.
Kai iškepė, atvėsiname, tepame plikytą kremą, o viršų puošiame skaniausiais vaisiais. Galima viską aplieti žele. Skanaus!
INGREDIENTAI:
- 50 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinių (didelis)
- 195 gramai kvietinių miltų
- 1/8 arbatinio šaukštelio druskos
- 113 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Produktai tešlai turi būti labai šalti ir darant tešlą, reikia stengtis, kad ji nesušiltų.
Sviestą ištriname su cukrumi ir druska, mušame kiaušinį, beriame miltus ir viską greitai sumaišome ir sulipdome į gabalą, kurį įvyniojame į maistinę plėvelę. Ddedame į kamerą 30 min. Tuo tarpu pagaminame kremą.
Kremui:
300 ml pieno
1 vanilės lazdelė
20 g bulvių krakmolo
20 g miltų
50 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, galima įberti ir vanilinio. Užverdame pieną, į jį įmetame vanilės lazdelę ir trumpai su ja paverdame. Tada ją ištraukiame, supilame kiaušinius ir pamaišome. Miltus ir krakmolą permaišome ir beriame palengva į pieną ir stropiai maišome, kol pasidarys plikytas kremas. Jį gerai atvėsiname.
Tešlą tiesiame į tartaletei kepti skirtą indą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min., bet ant viršaus padengiame sviestinio popieriaus, o ant jo užberiame žirnių, kad tešla neišsipūstų.
Kai iškepė, atvėsiname, tepame plikytą kremą, o viršų puošiame skaniausiais vaisiais. Galima viską aplieti žele. Skanaus!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą