• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių (didelis)
  • 195 gramai kvietinių miltų
  • 1/8 arbatinio šaukštelio druskos
  • 113 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Produktai tešlai turi būti labai šalti ir darant tešlą, reikia stengtis, kad ji nesušiltų.

    Sviestą ištriname su cukrumi ir druska, mušame kiaušinį, beriame miltus ir viską greitai sumaišome ir sulipdome į gabalą, kurį įvyniojame į maistinę plėvelę. Ddedame į kamerą 30 min. Tuo tarpu pagaminame kremą.

    Kremui:

    300 ml pieno
    1 vanilės lazdelė
    20 g bulvių krakmolo
    20 g miltų
    50 g cukraus
    3 kiaušinių tryniai

    Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, galima įberti ir vanilinio. Užverdame pieną, į jį įmetame vanilės lazdelę ir trumpai su ja paverdame. Tada ją ištraukiame, supilame kiaušinius ir pamaišome. Miltus ir krakmolą permaišome ir beriame palengva į pieną ir stropiai maišome, kol pasidarys plikytas kremas. Jį gerai atvėsiname.
    Tešlą tiesiame į tartaletei kepti skirtą indą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min., bet ant viršaus padengiame sviestinio popieriaus, o ant jo užberiame žirnių, kad tešla neišsipūstų.
    Kai iškepė, atvėsiname, tepame plikytą kremą, o viršų puošiame skaniausiais vaisiais. Galima viską aplieti žele. Skanaus!

Autorius: Martyna

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių (didelis)
  • 195 gramai kvietinių miltų
  • 1/8 arbatinio šaukštelio druskos
  • 113 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Produktai tešlai turi būti labai šalti ir darant tešlą, reikia stengtis, kad ji nesušiltų.

    Sviestą ištriname su cukrumi ir druska, mušame kiaušinį, beriame miltus ir viską greitai sumaišome ir sulipdome į gabalą, kurį įvyniojame į maistinę plėvelę. Ddedame į kamerą 30 min. Tuo tarpu pagaminame kremą.

    Kremui:

    300 ml pieno
    1 vanilės lazdelė
    20 g bulvių krakmolo
    20 g miltų
    50 g cukraus
    3 kiaušinių tryniai

    Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, galima įberti ir vanilinio. Užverdame pieną, į jį įmetame vanilės lazdelę ir trumpai su ja paverdame. Tada ją ištraukiame, supilame kiaušinius ir pamaišome. Miltus ir krakmolą permaišome ir beriame palengva į pieną ir stropiai maišome, kol pasidarys plikytas kremas. Jį gerai atvėsiname.
    Tešlą tiesiame į tartaletei kepti skirtą indą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min., bet ant viršaus padengiame sviestinio popieriaus, o ant jo užberiame žirnių, kad tešla neišsipūstų.
    Kai iškepė, atvėsiname, tepame plikytą kremą, o viršų puošiame skaniausiais vaisiais. Galima viską aplieti žele. Skanaus!

Autorius: Martyna

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų