INGREDIENTAI:
  -   2   česnakų 
-   šiek tiek   juodųjų pipirų 
-   1 vienetas   morkų 
-   šiek tiek   petražolių 
-   1 vienetas   svogūnų 
-   1 kilogramas   kiaulės faršo 
-   12 vienetų   kiaušinių (putpelių) 
-   2 vienetai   kiaušinių (vištų) 
-   250 gramų   batono 
-   0.5 litro   pieno 
-   šiek tiek   druskos 
-   šiek tiek   džiovintų bazilikų 
  Paruošimo laikas: Apie 5 min.
          
PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Batoną išmirkome piene, nusunkiame ir sumalame kartu su mėsa. Kiaušinių trynius įmaišome į mėsą. Putpelių kiaušinius kietai išverdame, nulupame. Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame stambiai, česnaką sutraiškome ir kelias minutes pakepiname ant aliejaus. Daržoves supilame į mėsą, beriame žalumynus, SANTA MARIA baziliką, gardiname druska ir pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišome.Kiaušinių baltymus išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome į mėsą. Puse faršo išklojame silikoninę formą keksui, išdėliojame putpelių kiaušinius ir uždengiame likusiu faršu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Ištraukiame zuikį, apverčiame, dedame ant kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar kelias minutes pakepiname, kol truputį apskrunda. 
   Autorius: Jelena 
     REKLAMA