INGREDIENTAI:
- 50 gramų cukraus
- 100 gramų cukraus (tešlai)
- šiek tiek vyšnių (įdarui)
- 2 vienetai kiaušinių (baltymai)
- 2 vienetai kiaušinių (tryniai, tešlai)
- 500 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 200 gramų varškės (įdarui)
- 200 gramų sviesto (tešlai)
- šiek tiek uogienės (braškių, įdarui)
- šiek tiek uogienės (mėlynių, įdarui)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (tešlai)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš tešlai skirtų produktų suminkome tešlą ir įvyniojame į foliją. Apie pusvalandį palaikome šaldytuve. Tada išsiimame tešlą; trečdalį jos nuimame ir padedame atskirai, o likusią dalį iškočiojame. Tada iškočiotą lakštą supjaustome į kepimo formos ilgio ir apie 15 cm pločio juostas. Tada ant juostos dedame vyšnias ir susukame vamzdelį. Kitą vamzdelį suformuojame su braškėmis, trečią – su mėlynėmis ir taip tiek, kiek reikia formai užpildyti. Tada paimame anksčiau atidėtą tešlos dalį ir ją iškočiojame taip, kad užtektų kepimo formos dugnui iškloti. Ant išklotos skardos dedame susuktus vamzdelius 2 arba 3 eilėmis. Ant sudėtų vamzdelių užpilame sutriną varškės, baltymų ir cukraus kremą. O jeigu lieka tešlos ant viršaus galima uždėti juosteles. Tada kepame orkaitėje apie 40 min. 180 laipsnių (pagal Celsijų) įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Autorius: Gintarė
REKLAMA