REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės perlinių kruopų
  • 1 saujelė džiovintų baravykų
  • 2 vienetai bulvių
  • 2 vienetai morkų
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 2 skiltelės česnakų
  • 2 vienetai pipirai
  • 1 vienetas laurų lapų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 0.5 pundelio krapų (kapoti)
  • 0.5 pundelio petražolių (kapoti)

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės perlinių kruopų
  • 1 saujelė džiovintų baravykų
  • 2 vienetai bulvių
  • 2 vienetai morkų
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 2 skiltelės česnakų
  • 2 vienetai pipirai
  • 1 vienetas laurų lapų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 0.5 pundelio krapų (kapoti)
  • 0.5 pundelio petražolių (kapoti)

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Perlines kruopas, džiovintus baravykus atskirai užpilti šaltu vandeniu ir mirkyti per naktį.
    Baravykus nusunkti ir susmulkinti.
  2. Perlines kruopas išvirti.
    Morkas nuskusti ir supjaustyti griežinėliais, apkepti su šaukštu sviestu keptuvėje.
  3. Į verdantį vandenį sudėti pjaustytas bulves, kepintas morkas, virtas perlines kruopas, smulkintus baravykus ir virti, kol suminkštės bulvės.
  4. Berti smulkintus česnakus (aš įmetu skiltelę, o paskui išgriebiu), pipirus, druską, lauro lapą ir dar kelias minutes pakaitinti.
    Išjungus kaitrą, pagardinti kapotais žalumynais.
    Tiekti galima su skrebučiais.
    Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų