INGREDIENTAI:
- 4 vienetai bulvių
- 1 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas morkų
- 200 gramų pupelių
- 0.5 vieneto salierų (kotai)
- 1 vienetas svogūnų
- šiek tiek druskos
- šiek tiek prieskonių (sriuboms)
- 2 vienetai duonos (kubiliukai)
- šiek tiek petražolių
- šiek tiek krapų
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pupeles užsimerkti pupeles iš vakaro. Užkaičiame puodą įberiame druskos, sudedame pupeles ir verdame apie 25 min. Per tą laiką palengva susitvarkiau kitus produktus: nusiskusti bulves, morkas; jas sutarkuoti. Tada nusilupti svogūną ir česnako skiltelę, juos susmulkinti. Po 25 min. sumečiau kubeliais supjaustytas bulves.Supjaustome saliero kotą ir pakepiname keptuvėje su morkom svogūnais ir česnaku. Suberiame į sriubą, pagardiname SANTA MARIA ir kitais prieskoniais ir dar kelias minutes paverdame.
Duonos kubiliuko viršūnėlę prapjauname, išskaptuojame duonelę ir pilame sriubą.
Autorius: Jūratė
REKLAMA