INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- 50 gramų cukraus pudros
- 1 vienetas kiaušinių
- 250 gramų kvietinių miltų
- šiek tiek pieno
- 100 gramų grietinėlės (aptepimui)
- 55 gramai juodojo šokolado (aptepimui)
- 125 gramai sviesto
- 1 valgomasis šaukštas sviesto (ištirpintas, aptepimui)
- šiek tiek razinų (aptepimui)
- šiek tiek riešutų (aptepimui)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šaltą sviestą supjaustyti kubeliais ir sudėti į dubenį. Taip pat suberti miltus ir cukraus pudrą. Trindami pirštais sviestą su miltais gausime trupinius. Į juos įpilame šakute paplaktą kiaušinį su pienu, įdedame nutarkuotos citrinos žievelės. Tešlą greitai suminkyti ir atšaldyti. Po 30 min. atšaldytą tešlą iškočiojame ir klojame į kepimo skardą.
Kepame 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje apie 15 min.
Aptepimui: sumaišome ištirpintą šokoladą su sviestu, grietinėle. Šiuo mišiniu aptepame pyragą ir apibarstome smulkintais riešutais ir razinomis.
Autorius: Jolanta M.
REKLAMA