REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek kvietinių miltų (3-4 (gali būti ir mažiau ar daugiau, priklauso nuo mases vientisumo))
  • 1 stiklinė pieno
  • šiek tiek juodojo šokolado
  • šiek tiek citrinos rūgšties
  • 50 gramų sviesto
  • šiek tiek razinų
  • šiek tiek riešutų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Visus kiaušinius reikia sumušti į dubenį ir suberti cukrų. Visą masę gerai išmaišyti, patarčiau plakti mikseriu kol cukrus ištirps. Ištirpiname sviestą, kai sviestas pravės, supilti į dubenį kur turime kiaušinius ir cukrų. Vėl plakame mikseriu, įpilame keletą lašiukų citrinos rūgšties. Į puoduką įdedame šokoladą ir užpilame pienu tiek, kad apsemtų šokoladą. Verdame ant silpnos ugnies kol šokoladas ištirpsta. Šaukštuku išmaišome, turi gautis vientisa ruda masė. Ištirpdytą šokoladą supilti į dubenį su jau esamais produktais bei įpilti stiklinę pieno. Visą masę reikia labai gerai išplakti mikseriu. Dedame stiklinę miltų, atsargiai išplakame, paskui dedame antrą stiklinę miltų ir vėl išmaišome. Dedama tol, kol masė taps vientisa, nei per skysta, nei per kieta. Kai masė bus vientisa, galima įdėti skaldytų riešutų, razinų. Ir išmaišoma. Orkaitė įkaitinama iki 200 C apie. Visą paruoštą masę supilti į skardą (ištepti sviestu). Kepti 200 C temperatūroje apie 20 min, paskui sumažinti iki 180 C ir kepti apie 25 min.

    Receptą pats sugalvojau. Tad prašau labai nekeikti ir jei nesunku, pasakykit kas ne taip :) Ačiū.

    Skanaus :)

Autorius: Rimvidas

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek kvietinių miltų (3-4 (gali būti ir mažiau ar daugiau, priklauso nuo mases vientisumo))
  • 1 stiklinė pieno
  • šiek tiek juodojo šokolado
  • šiek tiek citrinos rūgšties
  • 50 gramų sviesto
  • šiek tiek razinų
  • šiek tiek riešutų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Visus kiaušinius reikia sumušti į dubenį ir suberti cukrų. Visą masę gerai išmaišyti, patarčiau plakti mikseriu kol cukrus ištirps. Ištirpiname sviestą, kai sviestas pravės, supilti į dubenį kur turime kiaušinius ir cukrų. Vėl plakame mikseriu, įpilame keletą lašiukų citrinos rūgšties. Į puoduką įdedame šokoladą ir užpilame pienu tiek, kad apsemtų šokoladą. Verdame ant silpnos ugnies kol šokoladas ištirpsta. Šaukštuku išmaišome, turi gautis vientisa ruda masė. Ištirpdytą šokoladą supilti į dubenį su jau esamais produktais bei įpilti stiklinę pieno. Visą masę reikia labai gerai išplakti mikseriu. Dedame stiklinę miltų, atsargiai išplakame, paskui dedame antrą stiklinę miltų ir vėl išmaišome. Dedama tol, kol masė taps vientisa, nei per skysta, nei per kieta. Kai masė bus vientisa, galima įdėti skaldytų riešutų, razinų. Ir išmaišoma. Orkaitė įkaitinama iki 200 C apie. Visą paruoštą masę supilti į skardą (ištepti sviestu). Kepti 200 C temperatūroje apie 20 min, paskui sumažinti iki 180 C ir kepti apie 25 min.

    Receptą pats sugalvojau. Tad prašau labai nekeikti ir jei nesunku, pasakykit kas ne taip :) Ačiū.

    Skanaus :)

Autorius: Rimvidas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų