INGREDIENTAI:
- 125 gramai cukraus
- 2 valgomieji šaukštai kavos (tirpi)
- 90 gramų lazdyno reišutų
- 15 gramų medaus
- 1 vienetas kiaušinių
- 170 gramų kvietinių miltų
- 130 gramų juodojo šokolado (ne mažiau 65 proc. kakavos)
- šiek tiek druskos
- 115 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą ištirpiname ir išmaišome su cukrumi, žiupsneliu druskos ir medumi.
Įmušame ir išmaišome kiaušinį.
Po to įmaišome kavą.
Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir suberiame į tešlą. Maišome šaukštu, o kai nebesimaišo, išminkome rankomis. Galiausiai į tešlą įmaišome sukapotus riešutus ir šokolado gabaliukus (sulaužytą šokoladą).
Išminkytą tešlą palaikome šaldytuve 2 valandas.
Suformuojame iš tešlos pailgą ritinėlį ir supjaustome griežinėliais.
Kiekvieną griežinėlį paplojame tarp delnų ir dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Kepame 12 min. 200° C orkaitėje.
Autorius: Diana
REKLAMA