INGREDIENTAI:
  -   125 gramai   cukraus 
  -   2 valgomieji šaukštai   kavos (tirpi) 
  -   90 gramų   lazdyno reišutų 
  -   15 gramų   medaus 
  -   1 vienetas   kiaušinių 
  -   170 gramų   kvietinių miltų 
  -   130 gramų   juodojo šokolado (ne mažiau 65 proc. kakavos) 
  -   šiek tiek   druskos 
  -   115 gramų   sviesto 
  -   1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių 
  
   Paruošimo laikas: Apie 5 min.
          
PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Sviestą ištirpiname ir išmaišome su cukrumi, žiupsneliu druskos ir medumi.
 Įmušame ir išmaišome kiaušinį.
 Po to įmaišome kavą.
 Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir suberiame į tešlą. Maišome šaukštu, o kai nebesimaišo, išminkome rankomis. Galiausiai į tešlą įmaišome sukapotus riešutus ir šokolado gabaliukus (sulaužytą šokoladą).
 Išminkytą tešlą palaikome šaldytuve 2 valandas.
 Suformuojame iš tešlos pailgą ritinėlį ir supjaustome griežinėliais. 
 Kiekvieną griežinėlį paplojame tarp delnų ir dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. 
 Kepame 12 min. 200° C orkaitėje.   
    Autorius: Diana 
     REKLAMA