Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 250 gramų cukraus
- 350 gramų medaus
- 5 vienetai kiaušinių
- 4 stiklinės kvietinių miltų
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 300 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš kiaušinių, miltų, pieno, 2 arbatinių šaukštelių cukraus, druskos užminkyti tešlą. Tešla turi būti panaši į koldūnų tešlą pagal minkštumą. Palikti 1 val. uždengus šiek tiek drėgnu rankšluosčiu.
Tešlą iškočioti į 1 cm storio gabalą ir supjaustyti į labai mažus kubelius.
Į įkaitintą aliejų nedidelėmis porcijomis dedame tešlos gabaliukus ir kepame, kol taps gražios auksinės spalvos. Iškeptus sudedame į gilų indą.
Iš 250 g cukraus ir medaus ruošiame sirupą. Ant vidutinės ugnies kaitiname medų, palaipsniui beriame cukrų ir maišome, kol cukrus visiškai ištirps.
Karštą sirupą pilame į indą su tešlos gabaliukais ir gerai, bet atsargiai sumaišome. Tada iš gautos masės rankomis, sudrėkintomis šaltu vandeniu, ant plokščios lėkštės lipdome saldžiąją piramidę.
INGREDIENTAI:
- 250 gramų cukraus
- 350 gramų medaus
- 5 vienetai kiaušinių
- 4 stiklinės kvietinių miltų
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 300 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš kiaušinių, miltų, pieno, 2 arbatinių šaukštelių cukraus, druskos užminkyti tešlą. Tešla turi būti panaši į koldūnų tešlą pagal minkštumą. Palikti 1 val. uždengus šiek tiek drėgnu rankšluosčiu.
Tešlą iškočioti į 1 cm storio gabalą ir supjaustyti į labai mažus kubelius.
Į įkaitintą aliejų nedidelėmis porcijomis dedame tešlos gabaliukus ir kepame, kol taps gražios auksinės spalvos. Iškeptus sudedame į gilų indą.
Iš 250 g cukraus ir medaus ruošiame sirupą. Ant vidutinės ugnies kaitiname medų, palaipsniui beriame cukrų ir maišome, kol cukrus visiškai ištirps.
Karštą sirupą pilame į indą su tešlos gabaliukais ir gerai, bet atsargiai sumaišome. Tada iš gautos masės rankomis, sudrėkintomis šaltu vandeniu, ant plokščios lėkštės lipdome saldžiąją piramidę.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą