• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų
  • šiek tiek česnakų (džiovinti, laiškiniai)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek laurų lapų (maltas)
  • 0.5 vieneto moliūgų
  • 4 vienetai morkų
  • šiek tiek petražolių
  • 2 stiklinės ryžių (ilgagrūdžiai)
  • šiek tiek rozmarino
  • 4 vienetai svogūnų
  • 2 stiklinės žirnių (neskaldyti)
  • 600 gramų kiaulienos (neriebi)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai druskos
  • 100 gramų sviesto
  • šiek tiek ciberžolės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ryžius bei žirnius išmirkyti ir apvirti, bet neišvirti galutinai.
    Mėsą supjaustyti ir patroškinti keptuvėje su sviestu, svogūnais, tarkuotomis morkomis, nedideliu gabalėliu tarkuoto moliūgo, šaukšteliu druskos, lapeliais, bei pipirais.
    Didelį moliūgą (mano naudotas svėrė 7 kg) perpjauti per pusę, kraštus išpjaustyti danteliais ir išskobti dalį minkštimo.
    Kruopų masę sumaišyti su mėsos - daržovių mase, priberti po šiek tiek ciberžolės, rozmarino, laiškinių česnakų ir baziliko - daugiau.
    Įpjaustyti žalių petražolių ir viską išmaišyti.
    Nedideliame kiekyje virinto vandens išplakti kaušinį, supiltį į įdarą ir vėl viską išmaišyti.
    Moliūgo vidų ištrinti maždaug šaukšteliu druskos ir sukrėsti į jį gautą masę.
    Kepti karštoje (maždaug 180 laipsnių temperatūros) orkaitėje apie 1,5 val., uždengus folija.
    Į stiklinį indą, kuriame kepa moliūgas įpilti maždaug 1 stiklinę vandens.
    Iškepus, jei inde atsirado daug vandens, nupilti.
    Patiekti ant stalo su tuo pačiu indu, tik nuvalytu.
    Papuošti pagal savo fantaziją.
    Pjaustyti ir dėti į lėkštes.
    Pačios moliūgo žievės geriau nevalgyti - valgyti tik minkštimą, nes ten knibžda daugybė sveikatai naudingų medžiagų!
    Linkiu pabandyti!

Autorius: Regina Račkauskienė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų
  • šiek tiek česnakų (džiovinti, laiškiniai)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek laurų lapų (maltas)
  • 0.5 vieneto moliūgų
  • 4 vienetai morkų
  • šiek tiek petražolių
  • 2 stiklinės ryžių (ilgagrūdžiai)
  • šiek tiek rozmarino
  • 4 vienetai svogūnų
  • 2 stiklinės žirnių (neskaldyti)
  • 600 gramų kiaulienos (neriebi)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai druskos
  • 100 gramų sviesto
  • šiek tiek ciberžolės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ryžius bei žirnius išmirkyti ir apvirti, bet neišvirti galutinai.
    Mėsą supjaustyti ir patroškinti keptuvėje su sviestu, svogūnais, tarkuotomis morkomis, nedideliu gabalėliu tarkuoto moliūgo, šaukšteliu druskos, lapeliais, bei pipirais.
    Didelį moliūgą (mano naudotas svėrė 7 kg) perpjauti per pusę, kraštus išpjaustyti danteliais ir išskobti dalį minkštimo.
    Kruopų masę sumaišyti su mėsos - daržovių mase, priberti po šiek tiek ciberžolės, rozmarino, laiškinių česnakų ir baziliko - daugiau.
    Įpjaustyti žalių petražolių ir viską išmaišyti.
    Nedideliame kiekyje virinto vandens išplakti kaušinį, supiltį į įdarą ir vėl viską išmaišyti.
    Moliūgo vidų ištrinti maždaug šaukšteliu druskos ir sukrėsti į jį gautą masę.
    Kepti karštoje (maždaug 180 laipsnių temperatūros) orkaitėje apie 1,5 val., uždengus folija.
    Į stiklinį indą, kuriame kepa moliūgas įpilti maždaug 1 stiklinę vandens.
    Iškepus, jei inde atsirado daug vandens, nupilti.
    Patiekti ant stalo su tuo pačiu indu, tik nuvalytu.
    Papuošti pagal savo fantaziją.
    Pjaustyti ir dėti į lėkštes.
    Pačios moliūgo žievės geriau nevalgyti - valgyti tik minkštimą, nes ten knibžda daugybė sveikatai naudingų medžiagų!
    Linkiu pabandyti!

Autorius: Regina Račkauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų