REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 1 stiklinė aliejaus
  • šiek tiek sviesto (ar kiti riebalai)
  • 250 gramų kisieliaus (pakelis)
  • šiek tiek uogienės (arba uogos, trintos su cukrumi (bet kokios pagal sezoną))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušiniai išsukami su cukrumi, tada įpilame aliejų, suberiame visą kisielių ir viskas išmaišoma. Tuomet sudedami miltai ir soda ir tuomet išsukama. Skarda ištepama sviestu ar kitais riebalais ir kepama apie 40 minučių 170-180 laipsnių karštumo orkaitėje. Nenustebkite, kad bus nedaug tešlos, nes pyragas smarkiai iškils ir gali net išbėgti per skardos šonus, todėl tešlą pilkite į didesnę skardą. Iškepusį ir truputį atvėsusį pyragą perpjauti horizontaliai per pusę ir pertepti trintomis uogomis arba namine uogiene, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus, vaikučiai noriai valgo su pienu, juos vilioja graži pyrago spalva ir sveika, nes šviežios trintos uogytės arba naminė uogienė.

Autorius: Rugilė

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 1 stiklinė aliejaus
  • šiek tiek sviesto (ar kiti riebalai)
  • 250 gramų kisieliaus (pakelis)
  • šiek tiek uogienės (arba uogos, trintos su cukrumi (bet kokios pagal sezoną))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušiniai išsukami su cukrumi, tada įpilame aliejų, suberiame visą kisielių ir viskas išmaišoma. Tuomet sudedami miltai ir soda ir tuomet išsukama. Skarda ištepama sviestu ar kitais riebalais ir kepama apie 40 minučių 170-180 laipsnių karštumo orkaitėje. Nenustebkite, kad bus nedaug tešlos, nes pyragas smarkiai iškils ir gali net išbėgti per skardos šonus, todėl tešlą pilkite į didesnę skardą. Iškepusį ir truputį atvėsusį pyragą perpjauti horizontaliai per pusę ir pertepti trintomis uogomis arba namine uogiene, apibarstyti cukraus pudra. Skanaus, vaikučiai noriai valgo su pienu, juos vilioja graži pyrago spalva ir sveika, nes šviežios trintos uogytės arba naminė uogienė.

Autorius: Rugilė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų