INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus pudros (apvoliojimui)
- 100 gramų cukraus
- šiek tiek cukraus (apvoliojimui)
- 5 valgomieji šaukštai kakavos
- 120 gramų migdolų (malti)
- 2 vienetai kiaušinių (dideli)
- 120 gramų kvietinių miltų
- 150 gramų juodojo šokolado
- 4 valgomieji šaukštai sviesto
- 3/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišome miltus, kepimo miltelius ir maltus migdolus.
Ištirpiname šokoladą ir sviestą. Įmaišome tirpią kakavą.
Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakame. Iš lėto maišydami įpilame ištirpintą šokoladą. Viską atsargiai išmaišome. Į gautą masę supilame sausus produktus. Išmaišome, bet labai nepersistengiame. :) Tada tešlą dedame į šaldytuvą ir paliekame per naktį (arba kokioms 3-4 val. - tešla turi sustingti).
Sušalusią masę kabiname šaukštu ir rankomis formuojame rutuliukus, kuriuos pirmiausia voliojome cukruje, o po to cukraus pudroje. Voliojant negailime tiek cukraus, tiek pudros :)
Kepame 160-180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje apie 20 minučių.
Autorius: Agnė
REKLAMA