REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 9 vienetai kiaušinių
  • Pagrindui:
  • 2.5 valgomojo šaukšto cukraus
  • 50 gramų riešutų
  • 0.5 valgomojo šaukšto miltai (malti)
  • Kremui:
  • 8 valgomieji šaukštai cukraus
  • 4.5 valgomojo šaukšto miltai
  • 1.5 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
  • 340 mililitrų pieno
  • 160 gramų sviesto
  • Papuošimui:
  • 1 saujelė riešutų
  • 3 vienetai saldainių (karameliniai)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 9 vienetai kiaušinių
  • Pagrindui:
  • 2.5 valgomojo šaukšto cukraus
  • 50 gramų riešutų
  • 0.5 valgomojo šaukšto miltai (malti)
  • Kremui:
  • 8 valgomieji šaukštai cukraus
  • 4.5 valgomojo šaukšto miltai
  • 1.5 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
  • 340 mililitrų pieno
  • 160 gramų sviesto
  • Papuošimui:
  • 1 saujelė riešutų
  • 3 vienetai saldainių (karameliniai)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pagrindo ruošimas (tortui reikia 3 - jų): Labai gerai išplakite kiaušinių baltymus. Berkite cukrų ir plakite, kol puta taps labai standi ir blizgi. Atsargiai įmaišykite miltus, riešutus. Tešlą pilkite ant kepimo popieriaus apskritimo formos. Kepkite apie 20 minučių iki 170 C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite.
  2. Kremo ruošimas: Sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Greitai maišydami masę pakaitinkite iki virimo. Prieš pat užvirimą, indą nukelkite nuo ugnies. Maišykite dar 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite. Sviestą supjaustykite gabaliukais (jis turi būti kambario temperatūros) dėkite į kremo masę ir gerai išplakite iki vientisos masės.
  3. Papuošimui prikaistuvyje lydyti karamelinius saldainius, maišyti, kad neprisiviltų (karamelė labai greitai pradeda degti), sumesti pasmulkintus riešutus, pakepinti, nuolat maišant, kol pasidarys traški masė.
  4. Ant kiekvieno torto pagrindo tepti po 1/3 kremo, tolygiai paskirstyti.
    Tortą, kremo viršų, padengti traškiu papuošimu.

Autorius: Ieva Visockytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų