REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 0.5 vieneto paprikų (geltonoji)
  • 0.5 vieneto paprikų (žalioji)
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas pomidorų pastos
  • 1 vienetas kiaušinių (+ 1 trynys)
  • 370 gramų kvietinių miltų
  • 600 gramų lašišų (filė, sūdyta)
  • 100 mililitrų pieno (30 laipsnių temperatūros)
  • šiek tiek druskos
  • 70 gramų sviesto (minkštas)
  • 10 gramų mielių
  • 120 gramų mocarelos sūrio

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinkite mieles piene, pridėkite cukraus, 1 šaukštelį druskos, sviesto, kiaušinį, miltų ir išminkykite tešlą.
    Išminkytą tešlą uždenkite ir padėkite šiltai bent 3 valandoms.
    Pakilusią tešlą iškočiokite į blyną, o ant jo kraštų išdėliokite lašišos gabaliukus (kaip parodyta nuotraukoje).
    Tuomet užlankstykite tešlos kraštelius, kas keletą cm įpjaukite ir pasukite lašišos ritinėlius į viršų.
    Pyrago viduryje sudėkite susmulkintas paprikas bei pomidorą, apibarstykite daržoves smulkintomis petražolėmis, druska bei pipirais ir ant pat pyrago viršaus sudėkite mocarela sūrio griežinėlius.
    Palikite pyragą 30 min. ir tuomet kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Praėjus 20 min. nuo kepimo pradžios, aptepkite pyrago kraštus plaktu tryniu.
    Patiekite dar šiltą.

Autorius: Gražina

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 0.5 vieneto paprikų (geltonoji)
  • 0.5 vieneto paprikų (žalioji)
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas pomidorų pastos
  • 1 vienetas kiaušinių (+ 1 trynys)
  • 370 gramų kvietinių miltų
  • 600 gramų lašišų (filė, sūdyta)
  • 100 mililitrų pieno (30 laipsnių temperatūros)
  • šiek tiek druskos
  • 70 gramų sviesto (minkštas)
  • 10 gramų mielių
  • 120 gramų mocarelos sūrio

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinkite mieles piene, pridėkite cukraus, 1 šaukštelį druskos, sviesto, kiaušinį, miltų ir išminkykite tešlą.
    Išminkytą tešlą uždenkite ir padėkite šiltai bent 3 valandoms.
    Pakilusią tešlą iškočiokite į blyną, o ant jo kraštų išdėliokite lašišos gabaliukus (kaip parodyta nuotraukoje).
    Tuomet užlankstykite tešlos kraštelius, kas keletą cm įpjaukite ir pasukite lašišos ritinėlius į viršų.
    Pyrago viduryje sudėkite susmulkintas paprikas bei pomidorą, apibarstykite daržoves smulkintomis petražolėmis, druska bei pipirais ir ant pat pyrago viršaus sudėkite mocarela sūrio griežinėlius.
    Palikite pyragą 30 min. ir tuomet kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Praėjus 20 min. nuo kepimo pradžios, aptepkite pyrago kraštus plaktu tryniu.
    Patiekite dar šiltą.

Autorius: Gražina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų