REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai kiaušinių
  • 3 galvos svogūnų
  • 3 valgomieji šaukštai petražolių (džioviti)
  • 100 gramų sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
  • 10 riekių batono (ilgas)
  • 10 vienetų ridikėlių
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai kiaušinių
  • 3 galvos svogūnų
  • 3 valgomieji šaukštai petražolių (džioviti)
  • 100 gramų sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
  • 10 riekių batono (ilgas)
  • 10 vienetų ridikėlių
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius išvirti kietai, dar karštus perpjauti pusiau aštriu peiliu, šaukšteliu atsargiai išskobti iš lukšto
  2. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, apkepinti 50 gr.sviesto,kol pasidarys skaidrūs, negailėti sviesto,pagardinti druska, truputį atvėsinti.
  3. Sumalti kiaušinius, džiovintas petražoles ir kepintus svogūnus, viską pagardinti pagal skonį druska ir maltais pipirais, gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  4. Šaukšteliu užpildyti mase lukšto puseles, atsargiai prispausti masę, paniruoti maltais džiuvėsėliais, apkepti svieste, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekti ant batono skridinėlio ,kurį galima paskrudinti ant sviesto arba išsikepti skridinėlių iš šaldytos bemielės tešlos
  6. Papuošti išpjaustytu ridikėliu ir turimais žalumynais.
  7. Šis patiekalas mūsų šeimoje gaminamas daugiau kaip 50 metų- būtinai per šv.Velykas ir per svarbias šeimos šventes.

    Skanaus !

Autorius: Audronė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų