REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas baklažanų
  • 600 gramų česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek laurų lapų
  • 1 kilogramas pomidorų pastos
  • šiek tiek acto
  • 200 gramų aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Baklažanus nulupti ir virti 10-15 min. pasūdytame vandenyje. Išvirtus (nepilnai) išimti ir atvėsinti.
    Atvėsusius baklažanus supjaustyti griežinėliais, apibarstyti pipirais ir patroškinti keptuvėje, kol pilnai suminkštės. Česnakus sukapoti, pomidorus supjaustyti griežinėliais.
    Dėti į litrinius stiklainius tokia tvarka: baklažaną, česnaką ir pomidoro griežinėlį, ir t. t. Stiklainį užpildyti pilnai.
    Ant daržovių supilti likusį skystį nuo kepimo. Įdėti lauro lapą, kelis pipirų žirnelius ir įpilti 0,5 šaukštelio acto, uždengti, bet neužsukti dangtelių, ir sterilizuoti 25 min.
    Pasterizuotus stiklainius užsukti.

Autorius: Marija

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas baklažanų
  • 600 gramų česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek laurų lapų
  • 1 kilogramas pomidorų pastos
  • šiek tiek acto
  • 200 gramų aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Baklažanus nulupti ir virti 10-15 min. pasūdytame vandenyje. Išvirtus (nepilnai) išimti ir atvėsinti.
    Atvėsusius baklažanus supjaustyti griežinėliais, apibarstyti pipirais ir patroškinti keptuvėje, kol pilnai suminkštės. Česnakus sukapoti, pomidorus supjaustyti griežinėliais.
    Dėti į litrinius stiklainius tokia tvarka: baklažaną, česnaką ir pomidoro griežinėlį, ir t. t. Stiklainį užpildyti pilnai.
    Ant daržovių supilti likusį skystį nuo kepimo. Įdėti lauro lapą, kelis pipirų žirnelius ir įpilti 0,5 šaukštelio acto, uždengti, bet neužsukti dangtelių, ir sterilizuoti 25 min.
    Pasterizuotus stiklainius užsukti.

Autorius: Marija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų