• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt daugeliui iš vaikystės žinomas klasikinis šio patiekalo variantas – sutarkuotos ir keptuvėje iškeptos bulvės, kitaip sakant, nei kugelis, nei bulviniai blynai. Šis receptas rudeniškai patobulintas – kepama kartu su cukinijomis ir morkomis. Skonis maloniai nustebino, o patiekalo paprastumas ir aromatas jaukiai dera su vėstančio rudens oro kvapu ir ilgėjančiais vakarais.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai bulvių
  • 1 vienetas cukinijos (nedidelė)
  • 1 vienetas morkų
  • 2 žiupsneliai druskos
  • 2 žiupsneliai maltų kvapiųjų pipirų
  • 2 žiupsneliai rytietiškų prieskonių mišinio
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • Garnyrui:
  • 2 vienetai pomidorų pastos

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 3

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Bulves, cukiniją ir morką sutarkuoti į atskirus indus.
  2. Į įkaitintą aliejų suberti tarkuotas bulves ir morką, ant mažos liepsnos pakepus ~10 min., suberti ir cukiniją. Toliau kepti, kol daržovės suminkštės.
  3. Įberti druskos, maltų kvapiųjų pipirų, prieskonių. Išmaišyti.
  4. Patiekti su skiltelėmis pjaustytais pomidorais.

Autorius: Irmina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų