REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1.5 kilogramo moliūgų
  • šiek tiek muskato (maltas)
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių (su sėklomis arba 150 g mostardos)
  • 10 vienetų šalavijų (lapeliai)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 350 gramų kvietinių miltų
  • 150 gramų parmezano sūrio (tarkuotas)
  • šiek tiek likerio („Amaretto“ arba 100 g sausainių „Amaretti“)
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • šiek tiek citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nedidelį moliūgą (1,5 kg) nulupame, supjaustome vienodo dydžio riekelėmis, išvalome sėklas, sudedame riekeles ant skardos ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę.
    Moliūgo riekeles 15 minučių paliekame kepti orkaitėje ir tuo metu, kol jis kepa, ruošiame tešlą.
    Paberiame didelę saują miltų ant stalo, padarome joje duobutę, įmušame kelis kiaušinius, pabarstome truputį druskos ir užminkome tešlą.
    Moliūgą traukiame iš orkaitės. Kvapas tikrai kaip per Kalėdas - saldus bei šventiškas.
    Moliūgą sutriname plakikliu, masę sudedame į puodą, ten pat beriame keturis šaukštelius tarkuoto parmezano, įpilame šlakelį „Amaretto“ (arba įberiame smulkintų sausainių „Amaretti“), druskos, pipirų ir malto muskato.
    Vienas svarbiausių komponentų yra mostarda, tačiau mes šių vaisių neturime, todėl vietoj jų galima įdėti valgomąjį šaukštą garstyčių su sėklomis.
    Iškočiojame tešlą, kol ji tampa tikrai plona ir primena ilgą šalikėlį.
    Supjaustome ją į 10x10 cm keturkampius, ant jų šaukšteliu dedame įdaro.
    Ryšulėlius su moliūgu verdame apie 10–12 minučių.
    Į lėkštę dedame koldūnus, užpilame sviesto ir šalavijų padažu, apibarstome tarkuotu parmezanu.
    Skanaus.

Autorius: Vicky

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1.5 kilogramo moliūgų
  • šiek tiek muskato (maltas)
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių (su sėklomis arba 150 g mostardos)
  • 10 vienetų šalavijų (lapeliai)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 350 gramų kvietinių miltų
  • 150 gramų parmezano sūrio (tarkuotas)
  • šiek tiek likerio („Amaretto“ arba 100 g sausainių „Amaretti“)
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • šiek tiek citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nedidelį moliūgą (1,5 kg) nulupame, supjaustome vienodo dydžio riekelėmis, išvalome sėklas, sudedame riekeles ant skardos ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę.
    Moliūgo riekeles 15 minučių paliekame kepti orkaitėje ir tuo metu, kol jis kepa, ruošiame tešlą.
    Paberiame didelę saują miltų ant stalo, padarome joje duobutę, įmušame kelis kiaušinius, pabarstome truputį druskos ir užminkome tešlą.
    Moliūgą traukiame iš orkaitės. Kvapas tikrai kaip per Kalėdas - saldus bei šventiškas.
    Moliūgą sutriname plakikliu, masę sudedame į puodą, ten pat beriame keturis šaukštelius tarkuoto parmezano, įpilame šlakelį „Amaretto“ (arba įberiame smulkintų sausainių „Amaretti“), druskos, pipirų ir malto muskato.
    Vienas svarbiausių komponentų yra mostarda, tačiau mes šių vaisių neturime, todėl vietoj jų galima įdėti valgomąjį šaukštą garstyčių su sėklomis.
    Iškočiojame tešlą, kol ji tampa tikrai plona ir primena ilgą šalikėlį.
    Supjaustome ją į 10x10 cm keturkampius, ant jų šaukšteliu dedame įdaro.
    Ryšulėlius su moliūgu verdame apie 10–12 minučių.
    Į lėkštę dedame koldūnus, užpilame sviesto ir šalavijų padažu, apibarstome tarkuotu parmezanu.
    Skanaus.

Autorius: Vicky

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų