INGREDIENTAI:
  -   1.5 valgomojo šaukšto   kvietinių miltų 
  -   2 valgomieji šaukštai   majonezo 
  -   200 gramų   grietinėlės (12 % riebumo) 
  -   šiek tiek   druskos 
  -   400 gramų   kalakutienos krūtinėlių 
  -   šiek tiek   citrinpipirių 
  -   šiek tiek   džiovintų bazilikų 
  -   šiek tiek   laurų lapų 
  
   Paruošimo laikas: Apie 45 min.
          
PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Kalakutieną supjaustome gabaliukais, sudedame į dubenį ir pabarstome prieskoniais. Įdedame 2 šaukštus majonezo. Viską gerai išmaišome ir paliekame kelioms valandoms. 
 Įkaitiname keptuvėje alyvuogių aliejaus ir sudedame kalakutienos gabaliukus, apkepame, kol neapskrus viršus. Tada įpilame 0,5 litro virinto vandens, pagal skonį pagardiname SANTA MARIA ir kitais prieskoniais, uždengiame dangtį ir paliekam troškintis ant mažos ugnies apie 30-40 min. 
 Į didesnį puodelį įdedame miltus ir įpilame pusę grietinėlės, gerai išmaišome, kad gautųsi vientisa skystoka masė. 
 Į pabaigą supilame gautą masę į kalakutieną ir likusią grietinėlę. Viską gerai išmaišyti, jei prireiks pripilti virinto pieno ir patroškinti dar 2 min. Paruošta.   
    Autorius: Jelena 
     REKLAMA