REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 320 gramų bulvių
  • 0.5 gramo juodųjų pipirų
  • 50 gramų svogūnų
  • 0.5 vieneto kiaušinių
  • 20 gramų saulėgrąžų aliejaus
  • 100 gramų pieno
  • 10 gramų manų kruopų
  • 3 gramai druskos
  • 100 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vienai porcijai.

    Sklindžiai kepami delno dydžio. 320g nuskustų ir nuplautų bulvių ir 50g nuvalytų svogūnų sutarkuoti smulkia tarka arba elektrine bulvių tarkavimo mašina, (sklindžiai gražesni gaunasi, kai bulvės sutarkuojamos stambesne tarka), nusunkti, užplikyti 100g karšto pieno, įmušti pusę kiaušinio, įberti 10g manų, 3g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų ir kepti 20g įkaitintame saulėgrąžų aliejuje. Sklindžiai bus dar skanesni jei aliejaus bus per pusę su lydytu naminiu sviestu. Be abejonės bulviniai sklindžiai patiekiami su 100g naminės grietinės, kai kas ją dar pagardina bruknių uogiene. Vaikeliai mėgsta bulvinius sklindžius valgyti su obuoliene, netgi vyšnių uogiene.

Autorius: Vincentas Sakas

INGREDIENTAI:

  • 320 gramų bulvių
  • 0.5 gramo juodųjų pipirų
  • 50 gramų svogūnų
  • 0.5 vieneto kiaušinių
  • 20 gramų saulėgrąžų aliejaus
  • 100 gramų pieno
  • 10 gramų manų kruopų
  • 3 gramai druskos
  • 100 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vienai porcijai.

    Sklindžiai kepami delno dydžio. 320g nuskustų ir nuplautų bulvių ir 50g nuvalytų svogūnų sutarkuoti smulkia tarka arba elektrine bulvių tarkavimo mašina, (sklindžiai gražesni gaunasi, kai bulvės sutarkuojamos stambesne tarka), nusunkti, užplikyti 100g karšto pieno, įmušti pusę kiaušinio, įberti 10g manų, 3g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų ir kepti 20g įkaitintame saulėgrąžų aliejuje. Sklindžiai bus dar skanesni jei aliejaus bus per pusę su lydytu naminiu sviestu. Be abejonės bulviniai sklindžiai patiekiami su 100g naminės grietinės, kai kas ją dar pagardina bruknių uogiene. Vaikeliai mėgsta bulvinius sklindžius valgyti su obuoliene, netgi vyšnių uogiene.

Autorius: Vincentas Sakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų