REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai bulvių
  • 250 gramų jautienos kepenų
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 saujelė krapų
  • šiek tiek majonezo ((arba grietinės-majonezo padažas) )
  • šiek tiek svogūnų laiškų
  • šiek tiek svogūnų (mėlynieji)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai bulvių
  • 250 gramų jautienos kepenų
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 saujelė krapų
  • šiek tiek majonezo ((arba grietinės-majonezo padažas) )
  • šiek tiek svogūnų laiškų
  • šiek tiek svogūnų (mėlynieji)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 5

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Bulves išvirti (būtinai pasūdytame vandenyje) ir sutarkuoti burokine tarka.
  2. Jautienos kepenis išsivirti ir irgi arba sutarkuoti, arba sutrinti trintuve.
  3. Kiaušinius išvirti ir trynius atskirti nuo baltymų. Trynius sutrupinti, o baltymus sutarkuoti su burokine tarka. Krapus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su baltymais.
  4. Sluoksniuoti: dėti bulvių sluoksnį, ant jo – kiaušinio trynius, apšlakstyti majonezu, tada suberti susmulkintas kepenis – jie simbolizuos po žiemos atsigaunančią dirvą, pro kurią kalasi žaluma. Kraštus apšlakstyti majonezu (vidurio neliesti) ir apibarstyti kiaušinio baltymais su krapais – tai nuo žiemos užsilikęs ir jau tirpstantis sniegas. Ant kepenų belieka suformuoti išlindusias gėlytes - joms reiks mažyčių violetinių svogūnėlių ir svogūnų laiškų bei medinių pagaliukų (arba dantų krapštukų).

    Skanaus.

Autorius: Silva

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų