REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šitas pyragas ne tik, kad gražus, bet ir gardus. Avietės mano mėgstamiausios uogos, tad buvo tikras malonumas jį gaminti, o po to skanauti.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
  • Biskvitui:
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 300 gramų maskarponės sūrio
  • 200 mililitrų pieno
  • 140 gramų cukraus
  • 60 gramų sviesto
  • 60 gramų miltai
  • 20 gramų krakmolo
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Kremui:
  • 300 gramų aviečių
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 80 gramų sviesto
  • 80 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių trynių

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išardomą 22 - 24 cm skersmens kepimo formą iš išorės apsukti dvigubu folijos sluoksniu, vidų iškloti kepimo popieriumi. Aš naudojau 23 cm skersmens formą.
  2. Sūrį su pienu dėti į metalinį indą įtaisyti virš puodo su garais. Maišyti tol, kol jie susijungs į vientisą masę, tada pridėti ir ištirpinti sviestą.
  3. Trynius suplakti su cukrumi į purų balkšvą kremą. Įmaišyti į sūrio masę. Įsijoti ir gerai išmaišyti miltus bei krakmolą. Miltus ir krakmolą berti per sietelį iš lėto bemaišant, kad tolygiai pasiskirstytų ir nesušoktų į gumulėlius.
  4. Baltymus su druska išplakti iki standžių putų ir atsargiai, kabinant mentele iš apačios į viršų, įmaišyti į atvėsusią sūrio masę. Krėsti tešlą į kepimo formą ir kepti iki 160 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 val. 20 min. Patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigti ir ištraukti, jei ištrauktas iešmelis sausas, biskvitas iškepė. Jeigu aplipęs tešla - kepti dar 5 - 7 minutes ir vėl tikrinti.
  5. Avietes sumaigyti ir pertrinti per sietelį, atskiriant sėklytes.
  6. Užkaisti prikaistuvį su sviestu bei cukrumi ir kaitinti, kol ištirps, tada sumažinti ugnį iki mažiausios ir maišant šluotele įmaišyti trinių ir kiaušinių plakinį. Virti, kol kremas sutirštės, apie 10 min. Įmaišyti uogas ir po kelių minučių nukaisti. Pilti kremą ant pyrago ir 6 - 12 val. palikti jį šaldytuve. Tiekti truputį pabarsčius cukraus pudrą. Galime valgyti su plakta grietinėle.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų