REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas citrinų (žalių citrinų)
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos (konservuoti, smulkinti)
  • 1 valgomasis šaukštas svogūnų (smulkinti)
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 200 gramų kalmarų (virti)
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • šiek tiek čili pipirų (pipirai)
  • 1 vienetas mėtų (šakelė)
  • 1 valgomasis šaukštas pankolių
  • 1 arbatinis šaukštelis pankolių (sėklos)
  • 1 valgomasis šaukštas kaparėlių
  • 2 vienetai duonos (Ciabatta, riekelės)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas citrinų (žalių citrinų)
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos (konservuoti, smulkinti)
  • 1 valgomasis šaukštas svogūnų (smulkinti)
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 200 gramų kalmarų (virti)
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • šiek tiek čili pipirų (pipirai)
  • 1 vienetas mėtų (šakelė)
  • 1 valgomasis šaukštas pankolių
  • 1 arbatinis šaukštelis pankolių (sėklos)
  • 1 valgomasis šaukštas kaparėlių
  • 2 vienetai duonos (Ciabatta, riekelės)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ciabatta duoną nerūpestingai suplėšykite, pabarstykite pipirais ir druska, išspauskite česnako bei apšlakstykite ypač grynu alyvuogių aliejumi.

    Šaukite į orkaitę, kol apskrus (200 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje su įjungta grill funkcija).

    Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Tada dėkite pankolio sėklas ir kaparėlius. Po to dėkite svogūną, pankolį, česnaką. Trumpai apkepinkite ant didelės ugnies. Įdėkite kalmarus, juos apkepinkite. Sudėkite likusius ingredientus.

    Serviravimas: ant lėkštės sudėkite apskrudusius Ciabatta gabalėlius, tuomet ant jų sudėkite apkepintus kalmarus. Užbaikite šviežiais čiliais, mėtomis, laimo sultimis ir aliejumi. Skanaus!

    Taip paruošti galite ir kitas jūros gėrybes.

    Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt

    Nuotraukos autorius - Darius Petrulaitis

Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų