REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų kiaulės faršo
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 250 mililitrų majonezo
  • 350 gramų pieno
  • šiek tiek prieskonių (be druskos, faršui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sūris sutarkuojamas, išplakami kiaušiniai, į juos suberiamas tarkuotas sūris ir majonezas, viskas gerai išmaišoma ir supilama į kepimo skarda išklotą kepimo popieriumi. Pašauname į įkaitintą orkaitę (150-160 laipsnių temperatūros) ir kepame 20-30 min. kol viršus truputį pagelsta. Tuo tarpu, kol kepa, pasiruošiam faršą, aš naudoju kiaulienos, bet tinka bet koks, kurį mėgstate. Į faršą pridėti prieskonių, skiltelę česnako, baziliko (smulkinto), druskos nededame. Tiesa dar truputį į faršą įpilu virinto šalto vandens, kad būtų sultingesnis. Iškepusį paplotį išimame iš orkaitės, atvėsiname, bandome atsargiai atplėšti nuo kepimo popieriaus iš visų pusių, jei prilipo prie jo, tai atsargiai peilio pagalba atplešiame. Patį paplotį paliekame ant popieriaus. Tada ant viršaus per visą paplotį išklojame faršą ir susukame vyniotinį. Popierių, aišku, nereikia vynioti. Vyniotinį įdėti į pailga kepimo indą, suteptą aliejumi ir šauti į orkaitę dar 30-40 min (t. 180-190 laipsnių). Patiekti su šviežiu daržovių sulotomis. Skanaus.

Autorius: Marija

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų kiaulės faršo
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 250 mililitrų majonezo
  • 350 gramų pieno
  • šiek tiek prieskonių (be druskos, faršui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sūris sutarkuojamas, išplakami kiaušiniai, į juos suberiamas tarkuotas sūris ir majonezas, viskas gerai išmaišoma ir supilama į kepimo skarda išklotą kepimo popieriumi. Pašauname į įkaitintą orkaitę (150-160 laipsnių temperatūros) ir kepame 20-30 min. kol viršus truputį pagelsta. Tuo tarpu, kol kepa, pasiruošiam faršą, aš naudoju kiaulienos, bet tinka bet koks, kurį mėgstate. Į faršą pridėti prieskonių, skiltelę česnako, baziliko (smulkinto), druskos nededame. Tiesa dar truputį į faršą įpilu virinto šalto vandens, kad būtų sultingesnis. Iškepusį paplotį išimame iš orkaitės, atvėsiname, bandome atsargiai atplėšti nuo kepimo popieriaus iš visų pusių, jei prilipo prie jo, tai atsargiai peilio pagalba atplešiame. Patį paplotį paliekame ant popieriaus. Tada ant viršaus per visą paplotį išklojame faršą ir susukame vyniotinį. Popierių, aišku, nereikia vynioti. Vyniotinį įdėti į pailga kepimo indą, suteptą aliejumi ir šauti į orkaitę dar 30-40 min (t. 180-190 laipsnių). Patiekti su šviežiu daržovių sulotomis. Skanaus.

Autorius: Marija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų