Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- šiek tiek gudukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Grybus geriausia džiovinti orkaitėje. Grybus nuvalykite, nuimkite sijonėlius. Po to sudėkite juos ant grotelių. Orkaitę kaitinkite mažiausia ugnimi, dureles palikite pravertas (~5-10cm) kad jie nekeptų. Pradžioj džiovinkite 2 val. Ugnį užgesinkite ir uždarykite orkaitės duris. Kai orkaitė atšals, vėl ją uždekite. Taip džiovinant, grybus paruošti galima per parą. Kai grybų koteliai bus kieti - juos sudėkite į medžiaginį maišelį ir laikykite.
Džiovintus grybus vartokite kaip prieskonį įvairiems patiekalams. Juos galima laužyti, arba pamirkius pjaustyti.
Trapias kalpokų kepurėles galima rankomis sutraiškyti - gausis kvapnūs miltai, labai geras prieskonis.
INGREDIENTAI:
- šiek tiek gudukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Grybus geriausia džiovinti orkaitėje. Grybus nuvalykite, nuimkite sijonėlius. Po to sudėkite juos ant grotelių. Orkaitę kaitinkite mažiausia ugnimi, dureles palikite pravertas (~5-10cm) kad jie nekeptų. Pradžioj džiovinkite 2 val. Ugnį užgesinkite ir uždarykite orkaitės duris. Kai orkaitė atšals, vėl ją uždekite. Taip džiovinant, grybus paruošti galima per parą. Kai grybų koteliai bus kieti - juos sudėkite į medžiaginį maišelį ir laikykite.
Džiovintus grybus vartokite kaip prieskonį įvairiems patiekalams. Juos galima laužyti, arba pamirkius pjaustyti.
Trapias kalpokų kepurėles galima rankomis sutraiškyti - gausis kvapnūs miltai, labai geras prieskonis.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą