REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 sauja kmynų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų vandens
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 50 mililitrų aliejaus
  • 20 gramų mielių
  • šiek tiek krapų

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 sauja kmynų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų vandens
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 50 mililitrų aliejaus
  • 20 gramų mielių
  • šiek tiek krapų

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mieles ištrinti su cukrumi, įberti šaukštą miltų ir įpilti 50 ml pašildyto vandens. Viską gerai išmaišyti ir palikti mieles šiltoje vietoje apie 15 – 20 min., kad suputotų. Į dubenį supilti šiltą vandenį, aliejų, suberti druską, kmynus, SANTA MARIA krapus, išplaktą kiaušinį, pakilusias mieles ir suberti persijotus miltus. Užminkyti tešlą. Minkyti 7 – 10 min., kol tešla nebekibs prie rankų. Minkėsi gerai ir greitai. Tada dubenį patepti aliejumi ir sudėti išminkytą tešlą. Dubenį padėti į šiltą vietą, uždengti rankšluostuku ir palikti 1 – 1.5 val., kad tešla pakiltų. Pakilusią tešlą perminkyti. Lentelę ar stalą pabarstyti miltais, paimti gabaliuką tešlos, jį plonai iškočioti ir supjaustyti pailgomis juostelėmis. Juosteles dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikti 15 min., kad juostelės pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių ir kepti juosteles apie 6 – 8 min. iš vienos pusės, paskui jas apversti ir dar kepti apie 4 min. iš kitos pusės. Jei norite labiau paskrudusių juostelių, kepkite ilgiau.
    Labai skanios lazdelės tinkančios prie sriubos ar šiaip pakramsnoti...

Autorius: Jolanta.M

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų