REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas čiobrelių (lapeliai)
  • 700 gramų kvietinių miltų
  • 310 mililitrų vandens (drungnas)
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 1 sauja cukinijos (tarkuota)
  • 20 gramų mielių (šviežios)
  • 100 gramų sūris (Džiugas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supilkite miltus ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarykite didelį šulinį. Supilkite į šulinį vandenį, paskui sudėkite mieles, cukrų ir druską ir išmaišykite šakute. Sudėkite cukiniją, sutarkuotą, žoleles. Nenugriaukite šulinio sienų, nes ištekės vanduo.

    Pamažu verskite miltus į vidurį ir rankomis vis maišykite, paskui minkykite (~5 minutes) kol gausite minkštą, tamprią tšlą. Jei trūks miltų, dadėkite. Tešla šiek tiek lips prie rankų („padėkoti“ reikia cukinijai), tad nepadaukinkite miltų.

    Išminkę, pabarstykite tešlą miltais, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad dvigubai pakiltų.

    Kai tešla pakls, pusę minutės ją pamaigykite. Padalinkite tešlą į gabalėlius ir suformuokite norimo ilgio ir storio batonus. Sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.

    Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol parus ir pabeldus bus girdėti duslus garsas. Avėsinkite ant grotelių uždengę rankšluostėliu.

Autorius: Laura

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas čiobrelių (lapeliai)
  • 700 gramų kvietinių miltų
  • 310 mililitrų vandens (drungnas)
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 1 sauja cukinijos (tarkuota)
  • 20 gramų mielių (šviežios)
  • 100 gramų sūris (Džiugas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supilkite miltus ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarykite didelį šulinį. Supilkite į šulinį vandenį, paskui sudėkite mieles, cukrų ir druską ir išmaišykite šakute. Sudėkite cukiniją, sutarkuotą, žoleles. Nenugriaukite šulinio sienų, nes ištekės vanduo.

    Pamažu verskite miltus į vidurį ir rankomis vis maišykite, paskui minkykite (~5 minutes) kol gausite minkštą, tamprią tšlą. Jei trūks miltų, dadėkite. Tešla šiek tiek lips prie rankų („padėkoti“ reikia cukinijai), tad nepadaukinkite miltų.

    Išminkę, pabarstykite tešlą miltais, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad dvigubai pakiltų.

    Kai tešla pakls, pusę minutės ją pamaigykite. Padalinkite tešlą į gabalėlius ir suformuokite norimo ilgio ir storio batonus. Sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.

    Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol parus ir pabeldus bus girdėti duslus garsas. Avėsinkite ant grotelių uždengę rankšluostėliu.

Autorius: Laura

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų