REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 7 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek paprikų (nebūtinai)
  • šiek tiek petražolių
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus (arba kitoks)
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas cukinijos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Cukinijas supjaustome griežinėliais ir apkepame įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Kepame iš abiejų pusių kol apskrus. Tada dedame cukinijas į gilų indą sluoksniais. Sudedame pirmą eilę cukinijų, apibarstome gausiai druska ir pipirais, smulkintu česnaku ir smulkintomis petražolėmis, jei norite, galite dar dėti smulkintos juostelėm raudonosios paprikos. Tada dedame antrą sluoksnį cukinijos ir vėl taip pat kol sudėsite visas cukinijas. Tada jas prislėgti su lėkštute, uždengti indą ir įdėti į šaldytuvą. Neišsigąskite, jos gali atrodyti riebios, bet tokios nėra, tiesiog vėliau jų sultys susimaišo su aliejumi, kuriame jos kepė, todėl atrodo lyg jos plaukiotų riebaluose. Galima valgyti vienas su duona arba patiekti prie mėsos, žuvies, bulvių patiekalų kaip daržovių garnyrą. Skanaus !

Autorius: Gintarė

INGREDIENTAI:

  • 7 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek paprikų (nebūtinai)
  • šiek tiek petražolių
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus (arba kitoks)
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas cukinijos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Cukinijas supjaustome griežinėliais ir apkepame įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Kepame iš abiejų pusių kol apskrus. Tada dedame cukinijas į gilų indą sluoksniais. Sudedame pirmą eilę cukinijų, apibarstome gausiai druska ir pipirais, smulkintu česnaku ir smulkintomis petražolėmis, jei norite, galite dar dėti smulkintos juostelėm raudonosios paprikos. Tada dedame antrą sluoksnį cukinijos ir vėl taip pat kol sudėsite visas cukinijas. Tada jas prislėgti su lėkštute, uždengti indą ir įdėti į šaldytuvą. Neišsigąskite, jos gali atrodyti riebios, bet tokios nėra, tiesiog vėliau jų sultys susimaišo su aliejumi, kuriame jos kepė, todėl atrodo lyg jos plaukiotų riebaluose. Galima valgyti vienas su duona arba patiekti prie mėsos, žuvies, bulvių patiekalų kaip daržovių garnyrą. Skanaus !

Autorius: Gintarė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų