• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • Įdarui:
  • 600 gramų sūris ((kietųjų rūšių) )
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek žalumynų ( (krapai, petražolės, kinza..) )
  • Tešlai:
  • 5 stiklinės miltai
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 500 mililitrų kefyro
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • Aptepimui:
  • 200 gramų sviesto

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • Įdarui:
  • 600 gramų sūris ((kietųjų rūšių) )
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek žalumynų ( (krapai, petražolės, kinza..) )
  • Tešlai:
  • 5 stiklinės miltai
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 500 mililitrų kefyro
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • Aptepimui:
  • 200 gramų sviesto

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 9

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Miltuose padaryti duobutę, į ją supilti kefyrą, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską bei supilti aliejų. Viską išminkyti. Tešla turi būti elastinė, nekieta. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę arba į maišą ir paliekame 1 val. šaldytuve.
  2. Sūrius sutarkuojame burokine tarka, įmušam kiaušinį, įdedam susmulkintus žalumynus.
  3. Tešlą padaliname 5 lygius ~ 3-4 cm skersmens „kamuoliukus“ . Kol kočiojame vieną kamuoliuką kitus laikome po maistine plėvele. Iškočiojame apskritimą ~ 0,5 cm storio, dedam įdaro ~ 3-4 v.š. ir surenkame kaip maišelį. Apverčiame bei nestipriai pakočiojame.
    Kepame įkaitintoje keptuvėje su nedideliu aliejaus kiekiu. Kiekvieną iškeptą chačapurį gerai sutepame išlydytu sviestu.

Autorius: Julija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų