REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 100 gramų cukraus (pyrago viršui)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 130 gramų kvietinių miltų
  • 70 gramų kvietinių miltų (pyrago viršui)
  • 100 mililitrų pieno
  • 150 gramų braškių
  • šiek tiek druskos
  • 60 mililitrų aliejaus
  • 50 gramų sviesto (kambario temperatūros, pyrago viršui)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pasiruošiame pyrago viršų: miltus sumaišome su cukrumi, sudedame sviestą ir triname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Dedame į šaldytuvą. Kiaušinį išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir nesijaus cukraus kruopelių. Į kiaušinio ir cukraus masę supilame aliejų, įlašiname vanilės esencijos ir viską gerai išplakame. Į plakinį supilame pieną. Viską taip pat gerai išplakame. Miltus, kepimo miltelius ir druską persijojame į turimą plakinį ir išmaišome iki vientisos masės. Į sviestu ar aliejumi išteptą formą pilame pasiruoštą tešlą, tolygiai paskirstome. Ant viršaus dėliojame supjaustytas braškes, pyragą apibarstome trupiniais. Pyragą kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 min., kol pyrago viršus gražiai apskrus ir įbedus dantų krapštuką į pyrago vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 100 gramų cukraus (pyrago viršui)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 130 gramų kvietinių miltų
  • 70 gramų kvietinių miltų (pyrago viršui)
  • 100 mililitrų pieno
  • 150 gramų braškių
  • šiek tiek druskos
  • 60 mililitrų aliejaus
  • 50 gramų sviesto (kambario temperatūros, pyrago viršui)
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pasiruošiame pyrago viršų: miltus sumaišome su cukrumi, sudedame sviestą ir triname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Dedame į šaldytuvą. Kiaušinį išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir nesijaus cukraus kruopelių. Į kiaušinio ir cukraus masę supilame aliejų, įlašiname vanilės esencijos ir viską gerai išplakame. Į plakinį supilame pieną. Viską taip pat gerai išplakame. Miltus, kepimo miltelius ir druską persijojame į turimą plakinį ir išmaišome iki vientisos masės. Į sviestu ar aliejumi išteptą formą pilame pasiruoštą tešlą, tolygiai paskirstome. Ant viršaus dėliojame supjaustytas braškes, pyragą apibarstome trupiniais. Pyragą kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 min., kol pyrago viršus gražiai apskrus ir įbedus dantų krapštuką į pyrago vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų