Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 2 vienetai kiaušinių
- 250 gramų kvietinių miltų
- 1 stiklinė pieno
- 1 stiklinė vandens
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas vandeniu atskiestas pienas.
Viskas pasūdoma, gerai išplakama ir galiausiai sukrečiami išplakti baltymai.
Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi.
Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje.
Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus.
Kai lietinis pagelsta — apverčiamas.
Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus), ar suvyniojami.
Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti.
Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami.
Įdaras gali būti įvairus.
Mėsos įdaras: 500 g virtos mėsos, 2 svogūnai, šaukštas aliejaus, truputį juodųjų pipirų, mairūno, druskos.
Susmulkinti svogūnai pakepinami riebaluose, sumaišomi su mėsa ir viskas pagardinama prieskoniais.
Varškės įdaras: 500 g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos bei vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti.
Kepenėlių įdaras: 500 g paukštienos kepenėlių, 2 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, 1 šaukštas aliejaus, 1—2 šaukštai grietinės, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Riebaluose pakepinti svogūnai sumalami su kepenėlėmis bei kiaušiniais ir viskas pagardinama grietine, prieskoniais bei druska.
Grybų įdaras: 500 g šviežių grybų, 2 svogūnai, 30 g aliejaus, 20 g džiūvėsėlių, truputį petražolių lapelių, juodųjų pipirų, druskos.
Švieži grybai smulkiai supjaustomi, ištroškinami su susmulkintais svogūnais, pridedama džiūvėsėlių, prieskonių ir viskas išmaišoma.
Šviežių kopūstų įdaras: 800 g baltagūžio kopūsto, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 kietai virti kiaušiniai, 100 g varškės sūrio, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Supjaustyti kopūstai iššutinami truputyje vandens, nusunkiami ir sumaišomi su susmulkintais pakepintais svogūnais. Kiaušiniai su sūriu sumalami. Viskas sumaišoma ir pagardinama prieskoniais.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 2 vienetai kiaušinių
- 250 gramų kvietinių miltų
- 1 stiklinė pieno
- 1 stiklinė vandens
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas vandeniu atskiestas pienas.
Viskas pasūdoma, gerai išplakama ir galiausiai sukrečiami išplakti baltymai.
Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi.
Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje.
Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus.
Kai lietinis pagelsta — apverčiamas.
Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus), ar suvyniojami.
Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti.
Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami.
Įdaras gali būti įvairus.
Mėsos įdaras: 500 g virtos mėsos, 2 svogūnai, šaukštas aliejaus, truputį juodųjų pipirų, mairūno, druskos.
Susmulkinti svogūnai pakepinami riebaluose, sumaišomi su mėsa ir viskas pagardinama prieskoniais.
Varškės įdaras: 500 g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos bei vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti.
Kepenėlių įdaras: 500 g paukštienos kepenėlių, 2 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, 1 šaukštas aliejaus, 1—2 šaukštai grietinės, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Riebaluose pakepinti svogūnai sumalami su kepenėlėmis bei kiaušiniais ir viskas pagardinama grietine, prieskoniais bei druska.
Grybų įdaras: 500 g šviežių grybų, 2 svogūnai, 30 g aliejaus, 20 g džiūvėsėlių, truputį petražolių lapelių, juodųjų pipirų, druskos.
Švieži grybai smulkiai supjaustomi, ištroškinami su susmulkintais svogūnais, pridedama džiūvėsėlių, prieskonių ir viskas išmaišoma.
Šviežių kopūstų įdaras: 800 g baltagūžio kopūsto, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 kietai virti kiaušiniai, 100 g varškės sūrio, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Supjaustyti kopūstai iššutinami truputyje vandens, nusunkiami ir sumaišomi su susmulkintais pakepintais svogūnais. Kiaušiniai su sūriu sumalami. Viskas sumaišoma ir pagardinama prieskoniais.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą