• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 stiklinė vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas vandeniu atskiestas pienas.
    Viskas pasūdoma, gerai išplakama ir galiausiai sukrečiami išplakti baltymai.
    Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi.
    Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje.
    Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus.
    Kai lietinis pagelsta — apverčiamas.
    Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus), ar suvyniojami.
    Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti.
    Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami.
    Įdaras gali būti įvairus.
    Mėsos įdaras: 500 g virtos mėsos, 2 svogūnai, šaukštas aliejaus, truputį juodųjų pipirų, mairūno, druskos.
    Susmulkinti svogūnai pakepinami riebaluose, sumaišomi su mėsa ir viskas pagardinama prieskoniais.
    Varškės įdaras: 500 g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos bei vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti.
    Kepenėlių įdaras: 500 g paukštienos kepenėlių, 2 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, 1 šaukštas aliejaus, 1—2 šaukštai grietinės, truputį druskos, juodųjų pipirų.
    Riebaluose pakepinti svogūnai sumalami su kepenėlėmis bei kiaušiniais ir viskas pagardinama grietine, prieskoniais bei druska.
    Grybų įdaras: 500 g šviežių grybų, 2 svogūnai, 30 g aliejaus, 20 g džiūvėsėlių, truputį petražolių lapelių, juodųjų pipirų, druskos.
    Švieži grybai smulkiai supjaustomi, ištroškinami su susmulkintais svogūnais, pridedama džiūvėsėlių, prieskonių ir viskas išmaišoma.
    Šviežių kopūstų įdaras: 800 g baltagūžio kopūsto, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 kietai virti kiaušiniai, 100 g varškės sūrio, truputį druskos, juodųjų pipirų.
    Supjaustyti kopūstai iššutinami truputyje vandens, nusunkiami ir sumaišomi su susmulkintais pakepintais svogūnais. Kiaušiniai su sūriu sumalami. Viskas sumaišoma ir pagardinama prieskoniais.
    Skanaus.

Autorius: Virga

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 stiklinė vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas vandeniu atskiestas pienas.
    Viskas pasūdoma, gerai išplakama ir galiausiai sukrečiami išplakti baltymai.
    Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi.
    Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje.
    Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus.
    Kai lietinis pagelsta — apverčiamas.
    Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus), ar suvyniojami.
    Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti.
    Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami.
    Įdaras gali būti įvairus.
    Mėsos įdaras: 500 g virtos mėsos, 2 svogūnai, šaukštas aliejaus, truputį juodųjų pipirų, mairūno, druskos.
    Susmulkinti svogūnai pakepinami riebaluose, sumaišomi su mėsa ir viskas pagardinama prieskoniais.
    Varškės įdaras: 500 g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos bei vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti.
    Kepenėlių įdaras: 500 g paukštienos kepenėlių, 2 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, 1 šaukštas aliejaus, 1—2 šaukštai grietinės, truputį druskos, juodųjų pipirų.
    Riebaluose pakepinti svogūnai sumalami su kepenėlėmis bei kiaušiniais ir viskas pagardinama grietine, prieskoniais bei druska.
    Grybų įdaras: 500 g šviežių grybų, 2 svogūnai, 30 g aliejaus, 20 g džiūvėsėlių, truputį petražolių lapelių, juodųjų pipirų, druskos.
    Švieži grybai smulkiai supjaustomi, ištroškinami su susmulkintais svogūnais, pridedama džiūvėsėlių, prieskonių ir viskas išmaišoma.
    Šviežių kopūstų įdaras: 800 g baltagūžio kopūsto, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 kietai virti kiaušiniai, 100 g varškės sūrio, truputį druskos, juodųjų pipirų.
    Supjaustyti kopūstai iššutinami truputyje vandens, nusunkiami ir sumaišomi su susmulkintais pakepintais svogūnais. Kiaušiniai su sūriu sumalami. Viskas sumaišoma ir pagardinama prieskoniais.
    Skanaus.

Autorius: Virga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų